DIVA OPET U HRVATSKOJ

Angelina Jolie s Bradom dolazi u Zagreb na premijeru svog filma 'U zemlji krvi i meda'!

Film će biti premijerno prikazan 17. veljače 2012. godine
 AP

Slavna hollywoodska glumica Angelina Jolie, u pratnji svog muža Brada Pitta dolazi u Zagreb predstaviti svoj redateljski i scenaristički prvijenac "U zemlji krvi i meda“, priopćeno je iz Blitz Film i Video distribucije.

Film "U zemlji krvi i meda“, kojim dobitnica nagrade Oscar debitira kao scenaristica i redateljica, bit će premijerno prikazan u distribuciji Blitz Film i Videa u CineStaru Arena IMAX® 17. veljače 2012.

Svečana premijera u Zagrebu bit će ekskluzivna prilika da gledateljima u Hrvatskoj sama Angelina Jolie i ekipa filma predvođena glavnim glumcima Zanom Marjanović, Goranom Kostićem i Radom Šerbedžijom predstavi film.

U distribuciji Blitz Film i Videa film će u Bosni i Hercegovini gledatelji na velikim platnima moći gledati od 16. veljače a predstavit će ga i u Sarajevu Angelina Jolie, koja će sa ekipom filma uveličati svečanu premijeru koja će biti održana 14. veljače.

Film u hrvatska kina dolazi 18. veljače.

Podsjetimo, Angelina Jolie je prošlog ljeta bila u posjeti Hrvatskoj sa svoje dvoje djece i dadiljom, ali bez Brada. Posjetila je Brijune, gdje je pogledala svog dobrog prijatelja Radu Šerbedžiju u naslovnoj ulozi predstave ' Kralj Lear'. Također, slavna ljepotica se sastala i s predsjednikom Ivom Josipovićem i njegovom suprugom, s kojima je razgovarala o umjetnosti, ali i o minama, te o rješavanju tog problema u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Film ' U zemlji krvi i meda' odvija se u za vrijeme vihora rata u Bosni 90-ih godina. Danijel (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović) nalaze se na suprotnim stranama sukoba - on je Bosanski Srbin, policajac, a ona je muslimanska umjetnica. Prije rata su bili zajedno, ali rat mijenja njihovu vezu.

U filmu se, između ostalih, pojavljuje i Rade Šerbedžija u ulozi Danijelova oca generala Nebojše Vukojevića.

Film je nominiran za nagradu Zlatni Globus za najbolji strani film, a već je dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Ceh američkih producenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:34