SARAJEVO FILM FESTIVAL

Angelina se vratila u Francusku, na zatvaranje u tajnosti stiže Clooney?

Slavna je glumica četvrti put u tri godine posjetila Sarajevo, a navodno je nagovorila i prijatelje da ga posjete

SARAJEVO - Nakon samo 24 sata posjeta Sarajevu i 18. filmskom festivalu, Angelina Jolie privatnim zrakoplovom vratila se u Francusku na razočaranje stotina akreditiranih novinara iz cijelog svijeta, ali i građana koji su je uzaludno očekivali na crvenom tepihu kako bi je vidjeli uživo.

Slavna glumica četvrti je put u tri godine posjetila Sarajevo, gdje je ovaj put primila i priznanje počasne građanke.

Filmske premijere nije gledala, ali se zato družila s mladim filmašima iz cijelog svijeta. Pogledala je dva kratka 15-minutna filma prošlogodišnjih laureata SFF-a, a potom se pridružila jednoj od festivalskih radionica i odgovarala na sva moguća pitanja sudionika.

FOTO 'Angelina, što radiš da si tako lijepa': Jolie odgovarala na sva moguća pitanja mladih filmaša

Potom se susrela s glavnim festivalskih sponzorima, među kojima je bio i hrvatski poduzetnik Emil Tedeschi.

Iako se već tjednima spekulira koji bi još slavni glumci kao gosti mogli doći u Sarajevo, iz dana u dan pojavljuju se najave hollywoodskih zvijezda u lokalnim medijima koji su medijski partneri festivala, ali činjenica jest da još nije sto posto potvrđeno tko će doći u Sarajevo.

Kevin Costner i Bruce Willis ne dolaze, niti je itko s njima ozbiljno pregovarao. Robert De Niro je otkazao svoj dolazak jer mu je izgorio stan u New Yorku, a najvjerojatnije za par dana ipak stiže Jeremy Irons.

Na projekciju filma ‘Djeca Sarajeva’ stigao je Edin Džeko s djevojkom Amrom Silajdžić

Posljednja vijest je da će na zatvaranje festivala, kao glavna zvijezda, stići George Clooney, veliki prijatelj Brada Pitta i Angeline, koja ga je navodno to osobno zamolila. On se trenutno odmara u Italiji sa svojom zaručnicom Stacy Keibler, ali sve su to zasad samo nagađanja jer direkcija festivala niti potvrđuje niti demantira te najave.

Festival ima itekako kvalitetan program, koji zbog svjetskih zvijezda i tekstova o njima pada, nažalost, u drugi plan. Tijekom devet festivalskih dana bit će prikazano 210 filmova iz 57 zemalja. Četrdeset filmova se natječe za glavnu nagradu Srce Sarajeva - 9 igranih, 9 kratkih i 22 dokumentarca.

Ornela Vištica, Jagoda Kumrić i Doris Pinčić

Među popratnim festivalskim zbivanjima najveća je gužva ispred štanda Glorije, jednog od medijskih pokrovitelja. Glavna urednica Dubravka Tomeković Aralica sutra u ponoć otvara izložbu fotografija Glorijina fotografa Petra Jurice koji je prošle godine svojim objektivom pratio polaznike festivalskog Talent Campusa iz cijelog svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:33