OBITELJSKA POSLA

'ANTE PAVELIĆ' NE KRIJE EUFORIJU ZBOG POSTIGNUĆA 'Moj je jedini plan sada biti uz ženu i kćer. Prematanje je moja vještina'

 Livio Andrijić/CROPIX

Sa senzacionalne premijere filma “Narodni heroj Liljan Vidić” glumac Dražen Čuček (45) otišao je sa suprugom Jelenom Veljačom relativno rano, gotovo odmah nakon projekcije filma. Nije bilo uobičajenog slavlja i partijanja do zore - zbog roditeljskih obaveza. Dražena i Jelenu kod kuće je čekala kći Lena, stara tek 14 dana. Malenu je za prvi roditeljski izlazak pričuvala baka Grozdana Veljača, Jelenina mama.

A premijera “Liljana” bila je jedan od najposjećenijih društvenih događaja ove godine.

- Iskreno, ovo mi je bila prva filmska premijera, pa ne mogu baš uspoređivati i reći je li doista bilo tako senzacionalno kao što svi govore. Ali atmosfera je bila sjajna i činjenica da smo napunili dvije dvorane u Cinestaru u Branimir Centru valjda govori da ovaj film ljudi doista žele gledati - kaže Čuček i priznaje da ga još drži euforija i teško mu je i razmišljati o bilo čemu drugom.

Naporna snimanja

U komediji Ivana Gorana Viteza - prvoj partizanskoj komediji u povijesti hrvatske kinematografije - on glumi poglavnika Antu Pavelića. Iako uloga nije velika, svakako je zanimljiva.

- I Vitez i scenarist Zoran Lazić odlično su iskreirali moj lik. No, u ovom filmu je cijeli niz fenomenalnih, vrhunskih uloga koje su odigrali neki moji sjajni kolege. Meni je osobno doista briljantan lik Živka Anočića koji glumi Ivana Gorana Kovačića i koji se pojavljuje na početku filma - kaže Čuček dok po šumi u blizini svoga doma šeta sa simpatičnom psećom trojkom - kujicama Plavkom, Kali i Lilom.

Glumac kojem je matična kuća Komedija, a televizijska publika ga pamti po ulozi Armanda u seriji “Bitange i princeze” kaže da je rad na filmu bio naporan ponajviše zato što se uglavnom radilo o noćnim snimanjima.

Fulir je bio prekretnica

- No, zapravo je bilo izuzetno jednostavno i zabavno. Velike scene s puno statista, noć... - kaže glumac i dodaje da mu, iako se okušao i na filmu, na televiziji i u kazalištu, najviše odgovara kazališna pozornica. Uostalom, za kazališnu ulogu, kultnog gospodina Fulira u mjuziklu “Tko pjeva zlo ne misli”, Čuček je dobio Nagradu hrvatskog glumišta 1998. godine, i to za izuzetno ostvarenje mladog umjetnika do 28 godina, a 2012. nagradu je dobio za ulogu EMCee-a u odličnom “Cabaretu”.

- Fulir mi je bio jako draga uloga i jedna od prekretnica u mojoj karijeri - kaže glumac koji je mjuzikl specijalizirao u Beču na uglednoj Hochschule für Musik und Darstellende Kunst. Iako i dalje obožava taj žanr, s godinama je ipak malo splasnula strast.

Roditeljske vještine

- Dobro, priznajem, žalim što nisam igrao u ‘Rocky Horror Picture Showu’ - objašnjava kroz smijeh. - A kazalište ostaje moja najveća ljubav, moja sigurna zona. Kazališna produkcija odgovara mom tempu rada.

Čuček trenutno nema nikakvih profesionalnih planova.

- Jedini mi je plan trenutno biti uz svoju ženu i kćer - objašnjava i dodaje da ima poprilično dobre roditeljske vještine. Barem kada je mijenjanje pelena u pitanju.

- Imao sam priliku vježbati na nećacima koji su sada već tinejdžeri - objašnjava.

Malena Lena, ponosno dodaje, dijete je “za poželit”.

- Jede, spava, premotavamo je i... Noći nisu naporne iako, iskreno, Jelena preuzima noć pa ja mogu spavati - kaže friški tata koji je na sebe preuzeo redovite šetnje sa psima. Plavka, Kali i Lila prinovu u kući odmah su prihvatile.

- Odmah su je primile u čopor i jako se brinu o njoj. Tako sad živim u kući s pet cura - kroz smijeh kaže Čuček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 12:22