GITARA SCHECTER

Bane iz Songkillersa zbog besparice prodaje gitaru

Volim svoju gitaru kao što volim i žene, a gitare su kao vino, što starije, to bolje
Zagreb 280907.Dom sportova dvorana 2, rodjedanski koncert povodom 10 godina otvorenog radija.Songkillersi.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Željko Banić Bane, glazbenik skupine Songkillers, prisiljen je odvojiti se od svoje dragocjene Schecter gitare nakon što je 30 godina na njoj svirao i stvarao velike hitove poput “Medena” i “Nadahnuće”. Bane je objavio na glazbenom oglasniku da prodaje svoju omiljenu gitaru za 8000 kuna, a na prodaju se odlučio iz financijskih razloga jer je sveprisutna ekonomska kriza udarila, kaže, i po džepovima muzičara.

Prigodna pjesma

- Treba mi novac za predizbornu kampanju, stoga sam i skladao novu prigodnu pjesmu da tu kampanju poprati - našalio se Bane.

- Pjesma naziva ‘Imanje’ je blues pjesma i govori o teškim socijalnim prilikama u koje nas je uvukla vladajuća struktura - dodao je.

Kada govori o svojoj gitari, Bane se s nostalgijom prisjeća samo lijepih trenutaka.

- Volim svoju gitaru isto kao što volim i žene, a gitare su kao vino - što su starije, to su bolje - izjavio je Bane svjestan da je upravo njegova gitara stara 30 godina jedini takav primjerak u Hrvatskoj, a jednom prilikom joj se divio i sam gitarist skupine Simple Minds.

‘Tvoja je bolja od moje’

- Upoznao sam gitarista Simple Mindsa prije šest godina nakon njihova koncerta na Šalati. Svirao sam u jednom klubu i gitarist je primijetio moju gitaru pa je poželio svirati na njoj. Bio je oduševljen, čak je rekao da je moja ‘džitra’ bolja od njegove - pohvalio se Bane koji je, kaže, izuzetno sentimentalno vezan uz svoj uskoro bivši instrument.

Što se tiče novog vlasnika gitare, Bane nema prevelikih zahtjeva: - Samo da dobro pazi na nju i da zna svirati - dodao je. Inače, na Schecter gitarama sviraju, među ostalima, i Mark Knopfler, Vlatko Stefanovski, Pete Townshend, Eddie Vedder...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:24