MAGNET ZA ŽENE

BIOGRAFIJA STEVE MCQUEENA 'Ja sam muška šovinistička svinja i baš me briga'

Paranoidan, agresivan, macho tip koji je bio zloglasno zahtjevan na snimanjima svojih filmova, a obožavao je brze automobile, motore, žene, drogu i alkohol
 Getty

Nova biografija Stevea McQueena prikazuje slavnog hollywoodskog glumca kao velikog zavodnika koji je bio potpuno uvjeren u djelovanje svojih čari na ljepši spol. Njegov prijatelj, glumac Joe Turkel, ispričao je angedotu kad se Steve McQueen vozio motociklom i na uglu jedne ulice u Los Angelesu vidio zgodnu djevojku. Dovezao se do nje i rekao: "Hajde dušo, ja sam Steve McQueen, dođi, idemo se malo...". Djevojka je skočila na njegov motor i jednostavno su se odvezli.

Biografija ga prikazuje i kao paranoidnog, agresivnog, macho tipa koji je bio zloglasno zahtjevan na snimanjima svojih filmova, a obožavao je brze automobile, motore, žene, drogu i alkohol.

Bio je oženjen tri puta, ali je stalno varao svoje žene. Napustio ga je otac, a majka ga je zanemarivala, te je McQueen uvijek bio obuzet strahom da će izgubiti svoju slavu i novac, kako je posvjedočio njegov prijatelj i česti filmski partner Robert Vaughn. Jedina stvar u koju je bio siguran bio je njegov učinak na žene. Pratile su ga poput stada, kao da je Bog, kazao je Vaughn.

Na snimanju filma 'Soldier In The Rain' 1963. godine Steve McQueen, koji je tada bio oženjen, spavao je s obje svoje filmske partnerice, Chris Noel i Tuesday Weld.

Njegova veza s glumicom Barbarom Leigh na snimanju filma 'Junior Bonner' 1971. godine stavila ga je u situaciju ljubavnog trokuta s Elvisom.

Getty

Steve McQueen bio je poznat po osvajanju glavnih glumica na snimanjima svojih filmova

No, imao je i mračnu stranu, o kojoj je u biografiji pričala engleska glumica Shirley Anne Field, koja je otkrila da je pretukao jednu djevojku s kojom je spavao tokom snimanja filma 'The War Lover' 1962. godine.

Njegova je reputacija osvajača glavnih glumica bila poznata u Hollywodu. Osam godina mlađa glumica Ali MacGrow, udana za producenta Roberta Evansa, nećkala se prihvatiti ulogu supruge u filmu 'The Getaway' sa Steveom McQueenom. "Znala sam da ću upasti u ozbiljnu nevolju sa Steveom", rekla je. Snimanje je bilo burno, jer kad bi se naljutio, Steve je išao spavati s djevojkama koje su se uvijek motale oko njega.

Steve McQueen i Ali MacGraw 1972. godine na snimanju filma 'Leptir'

McQueen i MacGraw su se vjenčali 1973. godine i ona od tada nije snimila niti jedan film sve do 1978. godine, kada su se rastali.

Biografija donosi još jednu njegovu angdotalnu izjavu: "Zovu me šovinističkom svinjom. Jesam, i baš me briga."

U prosincu 1979. dijagnosticiran mu je rak prouzročen azbestom. Imao je 50 godina. Pokušavao se iziječiti vitaminskim injekcijama i bizarnim dijetama, a nakon operacije uklanjanja tumora u vratu i trbuhu u Meksiku, umro je od srčanog zastoja sljedećeg jutra, 7. studenog 1980. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:29