SE BUM VAS TUŽIL

Bivši frontmen Azre prijeti: Štulićeva tužba zbog 14 knjiga i 2 albuma

Dobrovoljno izgnani glazbeni umjetnik Branimir Štulić iz nizozemskog Utrechta najavio je još jednu tužbu zbog kršenja autorskih prava, ovaj put protiv beogradske izdavačke kuće TD Plato books. Uz ovu tužbu nekadašnji frontmen Azre već godinama najavljuje i tužbu protiv Croatia Recordsa, od kojeg namjerava tražiti 25 milijuna eura.

Tužba se odnosi na kršenje autorskih prava i ugovornih obaveza Štulića i izdavača Plato books iz 2010., kada su ugovorili ekskluzivan otkup tisuću kompleta po 14 knjiga i dva nosača zvuka s posljednjih, do tada neobjavljenih Azrinih koncerata u Banjoj Luci i Mostaru.

- Budući da je Štulić prodao ugovorenu količinu u kratkom roku, Plato je bez dozvole autora nastavio tiskati knjige i objavljivati nosače zvuka i prodavati ih u zemlji i inozemstvu sve do danas, kršeći tako autorska prava Branimira Štulića - izjavio je za srpske medije Štulićev odvjetnik Stevan D. Janković, navodeći da glazbenik traži naknadu materijalne i moralne štete.

Riječ je o 14 knjiga izabranih djela, Štulićevih prijevoda antičke književnosti, o tekstovima pjesama Azre, autobiografiji s komentarima i knjizi nastaloj od novinskih tekstova, na što je Štulić utrošio više od dva desetljeća svoga dobrovoljnog izgnanstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:01