LJUBAVNI ČETVEROKUT

BIZARAN PAR Prva supruga poznatog glumca bila je lezbijka, a on je ljubovao s dva muškarca

Jill Esmond i Laurence Olivier živjeli su u četverokutu s dva starija muškarca

Tridesetih godina 20. stoljeća senzacionalna kazališna predstava šokirala je ljubitelje kazališta u Londonu i New Yorku.

Drama Mordaunta Shairpa “The Green Bay Tree” bavila se homoseksualnom pohotom, no uspjela je izbjeći cenzuru 1933. kada je bilo kakvo prikazivanje homoseksualne ljubavi bilo strogo zabranjeno.

Drama se vraća na West End prvi put nakon 64 godine. Ta je predstava označila prekretnicu i u burnom životu glumca Laurencea Oliviera koji je 1933. na Broadwayu tumačio glavnu ulogu, uz svoju prvu suprugu, inače lezbijku, Jill Esmond.

Olivier, poznat i kao Larry, tada je imao 26 godina i nikada nije bolje izgledao nego kada se s Jill Esmond, s kojom je već bio u braku tri godine, pojavio u komadu “The Green Bay Tree”.

U kazališnim krugovima je brak Larryja i Jill doživljavan kao bizaran.

Bilo je poznato da nju privlače žene, a Olivier je tada već imao odnose s dvojicom muškaraca. Jedan od njih bio je šest godina stariji glumac Denys Blakelock.

Naime, noć uoči vjenčanja Oliviera i Jill Esmond u srpnju 1930. Blakelock, koji im je bio kum, pridružio se Olivieru u krevetu i navodno ostao zasljepljen od strasti.

Drugi Olivierov partner bio je Noel Coward, također stariji od njega šest godina.

Coward je priznao da su redovito održavali “seksualnu bliskost”. I nakon što je Olivier oženio Jill, zajedno su išli na ljetovanje gdje bi Coward inzistirao da se kupaju goli, a jednom je pokušao Olivieru obrijati stidne dlake, što je u posljednjem trenutku spriječila supruga Jill.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 03:08