ODLAZAK MR. SPOCKA

BOLEST JAČA OD VULKANCA IZ 'ZVJEZDANIH STAZA' Legendarni glumac Leonard Nimoy preminuo u 84. godini

 Wiki

Američki glumac Leonard Nimoy, poznatiji široj javnosti i obožavateljima popularno znanstvene serije Zvjezdane staze kao Mr. Spock, umro je u 84. godini života.

Njegova supruga Susan Bay Nimoy potvrdila je da umro u kuću u Los Angelesu. Vremešni glumac godinama je imao problema s plućima, a prije tjedan dana prevezen je u bolnički centar UCLA gdje je i hospitaliziran.

Zanimljivo, Nimoy je prestao pušiti još prije 30 godina, ali konzumiranje duhanskih proizvoda iz davne prošlosti trajno je ostavilo traga na njegovom organizmu. Bolovao je od kronične opstruktivne bolesti pluća zbog koje mu je dovod zraka u organizam jako slab.

- Prestao sam pušiti prije 30 godina. Očito ne dovoljno rano. Imam kroničnu opstruktivnu bolest pluća. Deda vam kaže, prestanite odmah. Živite dugo i uspješno - napisao je Nimoy na Twitteru prošle godine.

Nimoy se proslavio u ulozi Mr. Spocka u Zvjezdanim stazama, a do kraja života bio je aktivan u filmovima, serijama, pa čak i video igrica. Tako smo ga imali priliku gledati u hit seriji "Na rubu" (Fringe) gdje je glumio dr. Williama Bella te se pojavio u filmu Zvjezdanih staza iz 2013. "U tami".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 17:44