FINANCIJSKI KRAH

Bolji na pozornici nego u kuhinji

Menadžeri, glazbenici i sportaši željeli su se okušati u ugostiteljskim vodama, ali nije im uspjelo. Edwin Softić, rukometaš Vlado Šola i supružnici Marić - Majoli stavili su ključ u bravu

ZAGREB - Ni Severina Vučković, ni Anica i Robert Kovač, ni Ankica Dobrić, ni svi ostali pjevači, sportaši i glumci koji su navraćali u restoran klub Edwina Softića, koji je poznati estradni menadžer otvorio u Zagrebu, nisu dovoljno pridonijeli prometu, pa je vlasnik prošlog tjedna stavio ključ u bravu.

Zabava za zvijezde

- Očito je da nije vrijeme za ugostiteljski posao - rekao je Softić, čiji je restoran radio do 4 sata ujutro, kako bi se domaće zvijezde i zvjezdice imale gdje zabavljati i preko tjedna. Naime, menadžer Softić - koji je u svojoj dvadeset i pet godina dugoj estradnoj karijeri surađivao s Tatjanom Matejaš Tajči, Doris Dragović, Severinom... - dobro je znao da većina pjevača radi tijekom vikenda, a bila mu je poznata i njihova svakidašnja jadikovka na temu kako većina restorana preko tjedna ne radi do kasnih večernjih sati, pa oni nemaju gdje izlaziti.

Softićev restoran je otvoren potkraj prošlog ljeta, uz veliku pompu i mnoge poznate goste, a svemu tome kumovala je Severina, koja je često svraćala, pa je tu proslavila i svoj 38. rođendan. No kako su mjeseci prolazili, ispostavilo se da gazda dobar promet ima vikendom, a ne u danima kada kod njega jedu i piju slavni.

- Očito sam se preračunao u svojim procjenama. Zatvaram ovu svoju životnu knjigu i okrećem se nekim novim poslovima - kaže Softić, koji se tako pridružio ostalim poznatim propalim ugostiteljima - Ivi Majoli i Vladi Šoli.

Podsjetimo, popularni rukometni golman prije pet godina u Zagrebu otvorio je francuski restoran i kafić, ali ubrzo je izašao iz tog posla.

Borba s vjetrenjačama

- Nisam se više mogao boriti s vjetrenjačama. Izgubio sam mnogo vremena s tim restoranom, a trud nije donosio očekivane rezultate - iskreno je rekao Šola.

Ključ u bravu svog restorana, u čije su uređenje uložili 600 tisuća kuna, početkom godine stavili su Iva Majoli i njen suprug Stipe Marić.

- Sve u vezi s tim restoranom od početka je pošlo krivo: otvaranje zgrade kasnilo je godinu dana, a onda je došla kriza - objasnio je Marić. Jer nije dovoljno otvoriti restoran, luksuzno ga urediti i pozvati na otvorenje poznate osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:58