USPJEH PREKO BARE

Boratu 30 milijuna dolara za film ‘The Goat Herder’

Sacha Baron Cohen dobit će 20 posto zarade od premijere, te 30 posto od daljnje zarade filma

Poznati komičar Sacha Baron Cohen, potpisivanjem ugovora za svoju sljedeću ulogu, koja će će mu osigurati basnoslovni honorar od 30 milijuna američkih dolara, postao je najbolje plaćeni britanski glumac u Hollywoodu.

Iznenađeni Hollywood

Osim već dogovorenog iznosa za ulogu u filmu “The Goat Herder”, glumac će dobiti i 20 posto iznosa od prve zarade samog filma, a nevjerojatni ugovor osigurava mu i 30 posto iznosa daljnih zarada, ako film postane hit i opravda uloženih 45 milijuna dolara.

Tako bi, ukoliko “The Goat Herder”, koji će izaći iz mašinerije produkcijskog diva “Paramount”, opravda očekivanja i pohara kino blagajne, sam Sacha istom ulogom mogao zaraditi i duplo više.

Čitav Hollywood ostao je prilično iznenađen glumčevim unosnim ugovorom, budući da posljednjih godina nije bilo prakse plaćanja glumaca i dijelom od zarade filma, zbog čega njegovo potpisivanje smatraju novim presedanom u filmskoj industriji. Naime, recesija je zahvatila i Hollywood, tako da nitko od glumaca, pa čak ni onih iz “A” lige nije već nekoliko godina dobio postotak zarade na kino blagajnama.

Za Brunu 12 milijuna dolara

Prije Cohena, najbolje plaćeni britanski glumac bio je mladi Daniel Radcliffe, koji je ulogom u dva nastavka Harryja Pottera, zaradio čak 50 milijuna američkih dolara, dok je Cohen za svoje uradak “Borat” zaradio šest milijuna dolara , a za “Brunu” 12 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:38