WEB UKAZANJE VOĐE AZRE

BRANIMIR ŠTULIĆ OBJAVIO NOVI ALBUM NA INTERNETU 'Gozbu' možete čuti samo na YouTubeu

U intimističkoj atmosferi mješavine bluesa i domaćeg etno melosa poznavatelji će prepoznati dosta "starog Johnnyja"
 CROPIX

Najslavniji i najbeskompromisniji autor rock glazbe s područja bivše Jugoslavije Branimir Štulić, lider grupe Azra, nakon desetljeća svojevoljno izabranog egzila u Nizozemskoj i glazbene šutnje, objavio je - novi album! Naime, na YouTubeu se na kanalu Branimira Štulića ekskluzivno pojavio cijeli album naslovljen 'Gozba', koji obuhvaća petnaest pjesama.

Ovaj potez iznenadit će njegove mnogobrojne štovatelje jer je u svojim medijskim istupima učestalo demantirao nagađanja o povratku glazbenoj karijeri. S druge strane, odabir YouTubea kao kanala za objavu novih radova legendarnog 'Johnnyja' čini se najlogičniji korak, posebice zbog sporova koje Branimir Štulić već godinama najavljuje protiv diskografskih kuća s prostora bivše Jugoslavije, koje su mu, po njegovom tumačenju, ostali dužni naknadu zbog korištenja njegovog rada.

Na prvo slušanje, 'Gozba' donosi "bluzerske" verzije starih stvari i nešto novih, a instrumentali su često mjesto ovog novog glazbenog materijala. U intimističkoj atmosferi mješavine bluesa i domaćeg etno melosa poznavatelji će prepoznati dosta "starog Johnnyja" i zacijelo uživati u svih 48 minuta i 33 sekunde Štulićevih novih pjesama.

Popis pjesama:

Hladan vetar poljem piri 0:00

Naizgled lijepa 3:24

Što si Leno na golemo 7:25

Volim te kad pričaš 10:25

Evo banke cigane moj 14:29

Biser ambra (S. Sacher) 16:59

Kipo 19:58

Od ljubov ne se bega 22:19

Gluperde lutaju daleko 24:52

Reket rol iz šume Striborove 27:50

Ima dana kada ne znam šta da radim 31:55

Ostavi me nasamo 34:40

Kako si 38:40

Tanka crna linija 41:20

Kraljević Marko 44:27

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:37