PRIZNANJE DR. OZU

CHARLIE SHEEN NAKRATKO PREKINUO UZIMATI LIJEKOVE ZA HIV, NALAZI MU SE POGORŠALI 'Riskiram li život? Naravno. Pa što? Rodio sam se mrtav'

 Screenshot YouTube

Slavni glumac Charlie Sheen koji je tek nedavno javno priznao da je HIV pozitivan premda mu je dijagnoza postavljena još 2011. godine, odlučio je prestati s preporučenom terapijom i lijekovima i okrenuti se alternativi. Sheen je u emisiji Dr. Oza prošli tjedan priznao da već tjedan dana ne uzima lijekove. ‘Riskiram li život? Naravno. Pa što? Rodio sam se mrtav. Taj dio me uopće ne dira’, rekao je Sheen, a prenosi magazin People .

Glumac je potražio pomoć u Meksiku od liječnika poznatog pod imenom dr. Sam Chachoua, no terapija za koju se odlučio nije poznata. Chachoua jer Ozu telefonskim putem objasnio da je Sheen ‘prva osoba u povijesti bez antivirusne terapije’ koja će biti izliječena od virusa i bio je toliko uvjeren u vlastite moetode da je navodno ‘malo Sheenove krvi ubrizgao u svoj krvotok’. Barem tako tvrdi.

Međutim, vrlo brzo je glumac najpoznatiji po ulozi u TV seriji ‘Dva i pol muškarca’ promijenio mišljenje. Kako je nastavio ispovijest dr. Ozu, rekao je da nikome ne preporuča tretman u Meksiku jer mu se broj virusnih stanica u krvi povećao.

‘Nisam baš raspoložen jer sam baš prije dolaska u emisiju saznao razočaravajuće rezultate nalaza krvi. Provjeravao sam krv svaki tjedan i sve je bilo u redu, a sad su se brojke opet popele’, rekao je.

HIV je virus koji napada ljudski imunološki sustav i oslabljuje ga do te mjere da se tijelo više ne može boriti s bolešću. Prenosi se krvlju, sjemenom tekućinom, vaginalnim i analnim tekućinama te majčinim mlijekom.

Sheen je Ozu rekao da će ponovno početi uzimati tablete čim se ukrca na avion za Los Angeles, a da se to dogodilo potvrdio je njegov menadžer Mark Burg: ‘Charlie ponovno uzima lijekove. Pokušao je s metodama doktora iz Meksika, ali one sekunde kad su se brojke vratile, odlučio se vratiti medicini. Rekao je da će lijek ponovno uzeti u avionu na putu kući i upravo je to i učinio.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:20