NAKON PROUČAVANJA

CHRISTIAN BALE BEZ DLAKE NA JEZIKU 'Mislim da je Mojsije bio shizofrenični barbar'

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 16: Actor Christian Bale attends the EE British Academy Film Awards 2014 at The Royal Opera House on February 16, 2014 in London, England. (Photo by Tim P. Whitby/Getty Images)
 Tim P. Whitby / 2014 Getty Images

'Mislim da je Mojsije bio vrlo nestabilan, temepramentan i traumatiziran, ali kompleksan lik. Ipak, najveće iznenađeje mi je nepredvidljiva narav Boga u Starom zavjetu', komentirao je glumac Christian Bale za The Guardian.

Naime, Bale je u novom projektu Ridleyja Scotta 'Egzodus: Bogovi i kraljevi' utjelovio lik Mojsija, a kako bi se pripremio za ulogu, posvetio se proučavanju lika.

Došao je do zaključka kako je Mojsije bio shizofreničar te jedna od najbarbarskijih osoba s čijim se likom upoznao kroz čitanje.

Bale ranije nije bio upoznat s Biblijom, a zbog ovoga je pročitao i Toru te Kuran.

No, njegovi komentari na račun Mojsija u kršćanskoj zajednici na internetu primljeni su negativno, a mnogi su izrazili nadu kako će Scottovo djelo biti bliže onome što se navodi u svetim knjigama nego što je to u slučaju filma 'Noah' Darrena Aronofskya koji je objavljen ranije ove godine te je također digao mnogo prašine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:12