ČELIČNA DISCIPLINA

Čistit će sanitarni čvor i tuširat će se zajedno s ostalim zatvorenicima

Ako nepravomoćnu presudu prihvati viši sud, zadarski pjevač mogao bi pod ključem provesti 20 dana
 Josko Supic / CROPIX

ZAGREB - Ukoliko završi u zatvoru, popularni zadarski pjevač Mladen Grdović imat će jednaki tretman, odnosno smještaj, hranu, odlazak liječniku i održavanje tjelesne higijene kao i svi ostali zatvorenici, no dijelit će sobu i odjel s ostalim prekršajno kažnjenima što znači da neće spavati u istom prostoru s pritvorenicima i pravomoćno osuđenima u kaznenom postupku.

Naime, nepravomoćnom presudom s početka veljače Grdović je osuđen na 20 dana zatvora zbog obiteljskog nasilja, te na zaštitnu mjeru obaveznog liječenja od alkohola jer je ponovio kazneno djelo za koje je već bio pravomoćno osuđen na osam dana zatvora i rokom kušnje od godinu dana kada je 29. studenog lani u pijanom stanju verbalno prijetio supruzi Brankici i bratu u obiteljskoj kući u zadarskim Arbanasima.

Isto je ponovio i nedavno, pa ga je sud u njegovoj odsutnosti nepravomoćno kaznio za već navedenu kaznu.

Pranje auta, utovar i istovar

Budući da se radi o relativno kratkom boravku “iza rešetaka”, Grdović neće ulaziti u “tretmanske” aktivnosti poput odvikavanja od narkotika i alkohola ili liječenje od PTSP-a, izlazaka vikendom i neće imati pravo na boravak u posebnoj prostoriji sa suprugom koja će ga ipak moći posjećivati u za to predviđeno vrijeme.

U radnom vremenu od 8 do 16 sati moći će obavljati pomoćne poslove kao što su pranje auta, čišćenje dvorišta i sanitarija, utovar - istovar i ostale poslove koji ne zahtijevaju svjedodžbu i liječnički pregled.

Dva sata šetnje

Zajedno s ostalim zatvorenicima dizat će se ujutro oko 7 sati, jest će doručak oko 7.30, ručak oko 12.30 te večeru u 19.30 sati. Ima pravo na dva sata šetnje, a na počinak nakon TV programa ide u 23 sata. Ovisno o tome ima li zatvor u kojem bi, eventualno, Grdović završio i neki svoj zatvorski bend, uvijek duge dane “pod ključem” može kratiti pjesmom, pa i lokalnim glazbenicima udijeliti pokoji scenski savjet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 11:35