RASKID DESETLJEĆA

MILAN vs. SEVERINA MILANOVA ODVJETNICA ODAVALA TAJNE SEVERINI? Tuži je jer je obavještavala Severinu o njegovoj imovini

 Jakov Prkić/CROPIX

Da, istina je da je Milan Popović prijavio disciplinskoj komisiji Odvjetničke komore u Beogradu odvjetnicu Sanju Turlakov jer je bez njegova znanja obavještavala Severinu o njegovom imovinskom stanju - potvrdila nam je jučer Popovićeva glasnogovornica Tatjana Vojtehovski.

Potvrdila je i postojanje prepiske između Severine i Popovićeve donedavne odvjetnice u kojoj Turlakov savjetuje Severinu kako da što bolje prođe u sporu s njim, te kako da se postavi u postupku oko plaćanja alimentacije, viđanja djeteta te podjeli imovine.

- Više od toga Popović ne bi otkrivao jer smatra da se procesi moraju voditi na sudu - rekla je njegova glasnogovornica.

Kontaktirali smo Odvjetničku komoru u Beogradu, ali osoba zadužena za disciplinske postupke na godišnjem je odmoru sve do rujna, pa nam nisu mogli potvrditi jesu li zaprimili Popovićevu prijavu.

Odvjetnica Turlakov jučer se nije javljala na telefon u svom uredu, ali uspjeli su je dan ranije dobiti novinari srpskog Blica za koji je rekla da je u inozemstvu te da ne može ništa komentirati. Popović je, piše Blic, surađivao s odvjetnicom Turlakov tijekom ove i prošle godine te tvrdi da suradnju nikad nisu formalno završili.

Rat zbog imovine?

Popović ju je angažirao na raznim pravnim poslovima, a pritom je imala uvid u različite dokumente i u njegovo poslovanje, te je od njega dobivala informacije koje je, piše Blic, trebala čuvati kao poslovnu tajnu.

Severinina strana, pak, šuti. Njezin glasnogovornik Tomica Petrović nije se javljao na mobitel. Pjevačica i njezina ekipa su na turneji, a jučer su bili u Crnoj Gori. Izvori bliski Severini također su diskretni, većina ih se ne želi upuštati u komentare.

O razlazu, pa pomirenju Severine i Milana Popovića spekulira se posljednjih godinu dana. I ovih dana obje strane u priopćenjima i preko svojih PR-ova objavljuju oprečne informacije. Popović tvrdi da već dvije godine nisu skupa, a Severina da su prekinuli tek nedavno.

Priča o idiličnoj ljubavi pjevačice i bogatog poduzetnika poprima ovih dana razmjere scenarija za film “Rat Roseovih”. Popović je angažirao cijeli odvjetnički tim u Zagrebu, potvrdila nam je njegova glasnogovornica Vojtehovski, no nije željela reći tko ga sve zastupa u procesima pred hrvatskim sudovima.

Jedni kažu da je ‘rat’ nastao zbog imovine koju Popović navodno želi zaštititi.

U trag njegovoj imovini, pa ni biznisu nije lako ući jer posluje u nekoliko država, a u njima posjeduje i nekretnine. Baza njegova poslovnog carstva bila je donedavna ciparska porezna oaza, grad Limassoul. Posjetili smo prije dvije godine njegovu majku Radojku Popović koja je živjela u stanu na adresi na kojem je bila prijavljena Popovićeva tvrtka na Cipru. Primila nas je u svom moderno uređenom stanu s pogledom na more te podijelila priču o Milanovom životnom putu. Pokazivala mi je zajedničke fotografije Milana i Severine te se veselila ljubavnoj sreći sina.

Danas očito više ne komunicira s medijima. Na njezin telefon javio se ženski glas koji je kazao: - Ne mogu ništa reći. Oprostite. Popović inače posjeduje nekretnine po Srbiji, Americi, Rusiji, Cipru te pokretnine: manji avion, jahtu, luksuzne automobile...

Počeo kao vozač

Odrastao je u Pančevu gdje i danas njegova majka posjeduje stan u kojem su živjeli. U vrijeme posjeta Cipru Popovićeva majka nadgledala je radove na preuređenju Popovićeve vile u Limassolu. Uredio je i stan u kojem Rada Popović živi. Stan se nalazi na četvrtom katu istočnog krila apartmanskog zdanja Solferino koje se smjestilo u prvom redu do mora. Uređen je po feng shuiju, sav u bijelom. S velikog balkona pogled puca na pučinu. Upravo je iz tog stana, ispričala je tada Popovićeva majka, Milan prije više od deset godina krenuo biznis. Na Cipar se obitelj doselila 1994. No, Milan je još 1986. odselio u Švicarsku kod oca. Tek je bio izašao iz srednje elektrotehničke škole i odslužio vojsku, kad se preselio danas pokojnom ocu Aleksandru. Radojka nije mogla financirati njegovo školovanje. Prvo je radio kao vozač, prevozio je skijašku opremu. Još kao dječak, kaže Radojka Popović, Milan se izdvajao od vršnjaka jer je bio jako ozbiljan i organiziran.

Prisjetila se dana kad su iz stana na Cipru u kojem smo sjedile pokretali biznis.

- Kad se sjetim... Tu nas je živjelo sedmero. Svi smo radili za Milana. Brat mu i danas vodi knjigovodstvo, i moj brat radio je za njega, a i ja primam plaću... - rekla je tada.

Popovićeva majka nije znala mnogo o njegovom poslu, a i na internet stranici njegove tvrtke navedeni su tek oskudni podaci. Tvrtka se zove Amalco Group, a predstavljena je na engleskom jeziku kao “međunarodna kompanija specijalizirana za trgovinu roba između Rusije i ostatka svijeta. Grupa većinom trguje proizvodima: bakrenim katodama, bakrenim žicama dužine 8 milimetara...”.

Baza kompanije

Kao baza kompanije bila je navedena adresa u Limassolu na kojoj prije dvije godine nije bilo ništa.

Na toj adresi nalazila se zgrada u kojoj se smjestio neki dućan, dok su na katu uredi. Ali sve izgleda napušteno. Na portafonu nema ni imena kompanije, ni prezimena. Na lokalnim informacijama nemaju podatke o Amalco Grupi. Ali na Cipru je postojao niz takvih kompanija i ranije je u poreznim oazama Popović registrirao tvrtke. Preko nekih kompanija bio je povezan s ruskim miljarderom Vassilijem Anisimovim, koji je kompanije također imao na Djevičanskim otocima, Floridi, Cipru... Popović posjeduje apartman i u Mijamiju, koji prodavao za 2,5 milijuna američkih dolara.

- Pokušavao je svugdje. Selio se. Učio. I svašta je radio. Prodavao je čak i prirodnu kozmetiku u Americi, Kanadi. Pokušao je s tim i na Cipru, ali nije išlo. Milan pazi da sve bude u skladu za zakonom. Bobo (brat Slobodan) prati propise. Milan ne želi mrlje jer drži da je u svijetu biznisa legalno poslovanje svetinja.

Rast cijene bakra

Pravi rast prihoda Popović je ostvario tek 2000-ih. Rastom cijena bakra, povećava se i Popovićevo bogatstvo. Uglavnom ulaže u nekretnine. Vilu na Cipru kupio je prije četiri godine. Kupio je i salaš s bazenom u Čeneju i za njega platio 280 tisuća eura.

Jedan od razloga zašto je htio baš taj salaš je i blizina aerodroma u Čeneju. Planirao je tamo parkirati svoj privatni avion marke Ciruss SR 22, vrijedan oko 700 tisuća američkih dolara. Sve Popovićeve nekretnine nije vidjela ni njegova majka, kako nam je tada ispričala.

Imovina Milana Popovića

stan i tvrtka na Cipru

vila na Cipru

salaš s bazenom u Čeneju

apartman u Miamiju

stan u Moskvi

stan u Beogradu

avion Ciruss

SR 22

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 06:54