IDEALNA JELA

STUDIO U VRTU FAVORITKINJE 'MASTERCHEFA' Nada Rocco o sirovoj prehrani i svojoj kuharici

 Marko Miščević

Na sirovoj sam prehrani bila godinu i pol dana. Unutar tog su se razdoblja s mojim zdravljem dogodile nevjerojatne promjene. Već nakon mjesec dana moja me liječnica upitala odakle mi tako dobra krvna slika. Otkrila sam joj tajnu i na bih se začudila da je i ona potajno počela prakticirati ovo sa sirovom hranom. Nekoliko mjeseci nakon toga, moja se osteoporoza vratila na osteopeniju. Nestali su problemi s artritisom, nestale su alergije. Kako sam prestala konzumirati mlijeko i mliječne proizvode, nestali su problemi sa sinusima. Osim toga sam primijetila da imam bolju koncentraciju, mnogo više energije i motivacije, čistije i mnogo pozitivnije misli, odličnu probavu, povećanu otpornost na bolesti, a izgubila sam i suvišne kilograma - priča Nada Rocco, zvijezda Celebrity Masterchefa Nove TV koja je žiri oduševila jelima od sirove hrane, a najviše tortom od limete.

- Da. Definitivno su svi bili oduševljeni mojom tortom od limete. Vjerujte, sirove su torte mnogo zdravije. Bez brašna, bez jaja, bez maslaca, bez šećera. Kako? Od badema, kokosova maslaca, koji je mnogo zdraviji, agavina sirupa, koji ima niski glikemijski indeks i mnogo je bolji odabir od šećera za koji već i ptice pjevaju što čini našem zdravlju, od avokada, limete, đumbira, indijskih oraščića... Prosudite sami. Ja vas neću nagovarati. A tek kad je napravite i probate... - smije se glumica koja pokoju zdravu namirnicu uzima i iz svog vrta.

- Idealan ručak za mene je velika salata od raznih vrsta zelenja. Upravo sada, u proljeće, volim ubaciti šparoge, samoniklo ljekovito bilje, kao što je stolisnik, maslačak, kopriva, tuš, djetelinu… Volim dodati i malo mahunarki a kojiput i mladog kozjeg sira ili malo organske piletine, potom koštice nara kad mu je sezona jer je vrlo ljekovit. Kojiput stavim u salatu jabuku ili naranču. Obavezan sastojak mojih salata su razne klice - opisuje Nada, koja će uskoro objaviti atipičnu kuharicu “Moje sirove strasti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:29