PJEVAČ U TV SHOWU

Vlado Kalember: Prvom ću prilikom prekoriti žiri zbog nekih grubih riječi

Vlado Kalember, jedan od najdugovječnijih glazbenika na hrvatskoj sceni, ove sezone nastupa sa suprugom Anom Rucner u popularnom televizijskom showu “Zvijezde pjevaju”. Bračni par Kalember - Rucner slovi za jedne od glavnih favorita u showu te je i ove subote prošao u sljedeći krug natjecanja.

Kakav je osjećaj nakon godina braka prvi put stati sa suprugom na pozornicu?

- Osjećaj je potpuno normalan. Nama je pozornica prirodni okoliš, kako meni tako i Ani. Samo smo ovaj put zajedno na istoj.

Oboje ste glazbenici, no različitih segmenata glazbe. Kako to da ste se baš ujedinili u ovom natjecanju?

- S obzirom na glazbene discipline kojima se bavimo - Ana klasičnom, ozbiljnom glazbom, a ja zabavnom - jedino je bilo logično da Ana uđe u zabavni dio glazbe. Iako sam i ja Ani nekada pomogao u njenoj disciplini, ali samo u onom tehnološkom dijelu, kao što je snimanje u studiju.

Pjevate li s Anom i kod kuće ili samo u showu “Zvijezde pjevaju”?

- Ne, ne pjevamo doma.

Kakva je Ana učenica? Sluša li vaše savjete?

- Ani se nema što govoriti. Ona odlično vlada poznavanjem i konzumiranjem zabavne glazbe, kao i cijela njezina obitelj. Obitelj Rucner je iznimno vesela obitelj koja voli zabavu.

Postoji li pjesma koju ste izveli u showu a koja vam je ostala u najboljem sjećanju?

- Da. To je pjesma ‘To Love Somebody’. Pjevali smo je u kategoriji soula, iako danas soul glazba nije ono što je bila u začetku. Soul znači duša, osjećaj i to je bila veoma osjećajna pjesma za oboje jer smo se pronašli u toj kategoriji. No, zanimljivo je da smo najviše bodova od žirija dobili za kategoriju mjuzikl, iako ni Ana ni ja nismo bili zadovoljni izvedbom.

Jedni ste od glavnih favorita u natjecanju. Planirate li već izvedbe za daljnje natjecanje?

- Ne razmišljamo unaprijed. Kako se kaže, čudni su putevi Gospodnji, tako se može reći da su čudni putevi žirija i publike. Odnosno, nisu čudni, no nikada ne znate kako će netko reagirati na vašu izvedbu te hoćete li biti uvjerljivi ili ne. Naučio sam da dolaskom na pozornicu subjektivnost ostavim iza sebe. Pripremamo se iz tjedna u tjedan i to nam je dovoljno da uvježbamo izvedbu od tri minute koju ćemo izvesti u subotu.

Zamjerate li nešto žiriju?

- Samo to što me ovaj show podsjeća na malene gladijatorske ige. Slažem se s time da ocjene mogu biti grube, ali riječi ne bi trebale biti grube. Nisu mi se svidjeli komentari žirija koje su dobili Danijela i Fodor koji su ispali iz showa. To ću svakako prvom prilikom napomenuti i žiriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:00