ISTINSKI VJERUJU

ZVIJEZDE KOJE SU UTJEHU NAŠLE U VJERI Mir su pronašli u molitvi i o tome otvoreno govore

 Nina Djurdjevic / CROPIX

Dok neki poznati godinama žive u duhu vjere, Vlatka Pokos je među zadnjim zvijezdama koja nakon burnog prekida utjehu također pronašla u vjeri i to otvoreno pokazuje objavama na društvenim mrežama. U nedavnom intervjuu priznala je da su joj teško pala nagađanja o prekidu veze s Kanađaninom Ivicom Biljanom, no razna govorkanja odlučila je ignorirati.

- Svatko od nas govori o sebi svojim djelima, a ne riječima. Istinski vjerujem u Isusa, u ljubav i praštanje. Nikada prije nisam govorila o tome jer je vjera intimna stvar. Svako životno iskustvo nas obogaćuje i nitko nije slučajno poslan u naš život. Oni koji nas najviše povrjeđuju očajnički trebaju našu pomoć - rekla je voditeljica nedavno u jednom intervjuu.





A photo posted by Vlatka Pokos (@vlatkapokos) on Feb 19, 2016 at 7:58pm PST





Ante Gotovac početkom godine s javnosti podijelio da je život pun drama odlučio pokušati dovesti u red tako što se okrenuo vjeri.

Naime, Ante, koji je nekad medijske stupce punio raskalašenim brakom sa Simonom Gotovac, svim se silama trudi okrenuti novu stranicu u životu. Početkom godine otkrio je da je mjesecima svoj mir tražio u zajednici Cenacolo gdje se pokušao riješiti raznih ovisnosti pa se svim silama pokušavao pridržavati strogih pravila koja su tamo nametnuta, a na koja on nije bio naviknut. Primjerice, budio se u 6 nakon čega je zajedno s ostalima molio krunicu.

Damjan Tadic / CROPIX

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Podršku ima čak i od sada bivše supruge Simone, koja se već godinama osjeća odlično i to zato jer se, kako je rekla od poroka spasila jer se okrenula vjeri. Godinama je snimala golišave editorijale i pohodila razne tulume, a danas umjesto njih pohodi svetišta. Koliko je posvećena vjeri, dokazuju i njezine fotografije, molitve i statusi koje dijeli na društvenim mrežama kako bi drugima pomogla i predočila što zapravo ona osjeća.

Damjan Tadic / CROPIX

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Mnoge je iznenadio i nagli zaokret bivše manekenke Stefany Hohnjec. Utjehu u vjeri Stefany je potražila nakon prekida šestogodišnje veze s dubrovačkim tenisačem Tomislavom Perićem. Sada svakodnovni mir pronalazi u molitvi i pomaganju drugima.

Danijel Soldo / CROPIX

Foto: Danijel Soldo / CROPIX

Prije tri godine vjeri se okrenuo i Marin Ivanović Stoka. Glazbenik se godinama borio s odvikavanjem od alkohola i droga. Prvi put je u komuni završio 2007. godine, a 2013. je boravio u španjolskoj komuni. Da je u molitvama pronašao spas, tada su otkrili njegovi statusi na Facebooku.

- Dragi Bože, hvala ti što uvijek me pratiš, uvijek kad zastranim ti na pravi put me vratiš, moje molitve shvatiš, sive rime pozlatiš, jer molitva je najbolji lijek kada patiš. Hvala ti što mač si moj, oklop, koncentracija, u sivom svijetu, punom zla, bojna formacija - jedan je od statusa.

Pobjednik reality showova 'Story Super Nova' i 'Farma' u braku je već šest godina i slava mu više nije važna. Obitelji vjera danas su mu najbitniji.

- Spoznaja da me Bog voli iako sam odvratan i da ima snagu promijeniti sve aspekte moga života nabolje, te dovesti moj život u stanje radosti, sreće, zadovoljstva i punine, mislim da je to bio najveći poticaj za vjeru. Mislio sam da ću umrijeti nesretan, a na kraju se pojavi frajer Isus koji mi kaže da me voli iako sam glup kao točak, te da prestanem gubiti vrijeme na ispraznosti jer on ima rješenje za sve - rekao je jednom prilikom Rafael Dropulić Rafo za portal Laudato.

Nina Djurdjevic / CROPIX

Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX

Alan Hržica je u vrijeme svoje najveće slave mijenjao djevojke i skupe automobile, no sam je priznao da je zbog takvog načina života pao u depresiju. Iz svega toga je, kako kaže, uspio isplivati uz pomoć vjere. O svojim životnim usponima i padovima u veljači je svjedočio i u crkvi sv. Ante na Humcu u Ljubuškom. Prisjetio se kako je nakon perioda raskalašenog života jednostavno shvatio da mu je potrebna pomoć. Kako je objasnio, u život se vratio jer je, iako mu je bilo teško, bio ustrajan u molitvi.

Danijela Peracic / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:03