NEZGODA

Petogodišnji brat Ane Kurnjikove pao je kroz prozor

Strogi američki sud nije imao razumijevanje za 46-godišnju nesretnu raspuštenicu (ne zna se ni ime oca malog Alana, jer uporna Alla ne želi nikome odati tu obiteljsku tajnu) te su je pritvorili

ZAGREB - Sunčani utorak u mirnom i ekstravagantnom kvartu Palm Beacha nije ukazivao da bi se njegovi bogati i pretili stanovnici mogli uzbuditi zbog bilo čega. Jad i čemer obližnjeg Haitija ipak ih nije baš toliko ganuo. Bilo je tiho rano poslijepodne, a privatnost, do koje svi drže, tu i tamo narušio je tek kakav kratki lavež neobzirnog psa, pa čak su i kosilice stale. Mišičavi preplanuli Meksikanci odložili su ih sa strane i lijeno se ispružili u sjeni egzotičnog vrtnog bilja.

No, susjede u inače, mirnom i nekonfliktnom kvartu uzrujao je nenadani unezvjereni plač djeteta, koji je prekinuo idilu. Pod njihovim prozorom dogodio im se mali Haiti. Iako suzdržani i blazirani, susjedi ipak nisu mogli ostati mirni na dječje urlike. Izvirili su diskretno iza svojih zatamnjenih prozora i ugledali uznemirujući prizor - mali dječačić previjao se na dekorativnom kamenju u lokvi krvi. Nevoljko je neki susjed pozvao 911, američku službu za hitne slučajeve, koji su odmah alarmirali policiju i bolničare, koji su, pak u očekivanom rekordnom roku, pristigli pred raskošnu dvokatnicu na Seabreeze Av. 211.

Pokupili su uplakanog i prestrašenog dječarca i odvezli ga u obližnju bolnicu. Srećom, malcu se nije dogodilo ništa strašno. Samo je bio ugruvan. Policija je u isto vrijeme uzaludno, ali uporno obilazila kuću, kucajući na sva vrata. Sva su bila zaključana, a unutra se nije ništa čulo. Na kraju je nekome palo na pamet te su uz pomoć lojtre ušli kroz otvoreni prozor, iz kojeg je netom i ispao nesretni i nespretni djačačić.

U kući, vrijednoj nekih 2,2 milijuna američkih dolara, nije bilo nikoga. Sve je bilo pusto, a tragove nasilja ili krađe nisu promijetili. No, odmah im je u oči pala velika fotografija zanosne Ane Kurnjikove, nekadašnje ruske teniske vedete koja je stekla planetarnu slavu iako nikada nije osvojila ni jedan turnir. Ustanovili su da je to kuća u kojoj živi Alla Kurnjikova, majka poznate tenisačice. Policajci su je uzaludno pokušavali dobiti na mobitel. Na kraju su joj ostavili poruku i nakon nekog vremena uznemirena majka se sama javila policiji.

I tada se sve razjasnilo. Naime, brižna majka morala je hitno do banke, na tričavih 50 minuta, kako je kazala, a tvrdoglavi petogodišnjak nije želio ići s njom. Zato ga je, kaže, stavila pred televizor uz crtiće, da se zabavi, sve zaključala, a zbog svježeg zraka samo je ostavila otvorenim tek jedan prozor na drugom katu, ali sasvim dovoljno. Naime, baš kroz taj spomenuti prozor je prozor i ispao Anin brat s visine od 4,5 metara na dekorativno kamenje uz vodoskok vrta.

Strogi američki sud nije imao razumijevanje za 46-godišnju nesretnu raspuštenicu (ne zna se ni ime oca malog Alana, jer uporna Alla ne želi nikome odati tu obiteljsku tajnu) te su je pritvorili, a sada joj još i socijalna služna države Floride prijeti oduzimanjem djeteta zbog nebrige!

Inače, mali Alan Kurnikova, kako mu osviješteni Amerikanci, po uzoru na sestru, pišu prezime, je hiperaktivno dijete sklono sportu. Pa tako uči jahanje i tenis, ali svi mu već sada predviđaju sjajnu karijeru u golfu, a sama Alla je potreseno kazala kako je Alan vrlo živo dijete koje se ne smije ostaviti ni na sekundu samo.

Socijalnu službu slava ne zanima

Mnogim je američkim celebrityjima socijalna služba oduzimala djecu zbog zanemarivanja:

- u prosincu 2009. udovica pokojnog frontmana rock skupine Nirvana Kurta Cobaina Courtney Love ostala je bez svoje 17-godišnje kćerke Frances Bean Cobain

- u rujnu 2008. socijalna služba oduzela je sina Roamona glumici Sharon Stone

- u listopadu 2007. roditeljskog prava lišena je i pjevačica Britney Spears

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:19