PONOVNO POSTALI RODITELJI

Nicole Kidman i Keith Urban: Hvala ‘nositeljici trudnoće’ što nam je rodila drugu kćer

Nicole i Keith nikome nisu dali naslutiti da čekaju dijete, a strogu diskreciju osigurala im je i bolnica. Pojavili su se u nedjelju na dodjeli Zlatnog globusa

ZAGREB - Nadamo se još jednom djetetu, ustvrdila je glumica Nicole Kidman prije mjesec dana novinarima agencije Reuters na pitanje planiraju li ona i suprug Keith Urban imati još djece, a onda je 28. prosinca postala majka djevojčice Faith Margaret.

Stroga tajnost

Naime, glumica je vješto skrivala da je posljednjih devet mjeseci umjesto nje trudna bila - surogat majka. Slavni je par u strogoj tajnosti pronašao surogat majku koja je nosila njihovo biološko dijete, brinuo se o njoj i posjećivao je nedavno i u rodilištu te pripremao dolazak prinove u svoj dom. Čak su se pojavili na dodjeli Zlatnog globusa prije nego što su medijima poslali priopćenje da su postali roditelji.

Dijete je rođeno u rodilištu bolnice Centennial Medical Center u Nashvilleu (SAD, Tennessee), gdje bračni par Kidman-Urban ima jednu od svoje tri kuće (obiteljsku kuću imaju i u Sidneyju te u Los Angelesu), i gdje je rođena njihova prva kći Sunday Rose 2008. Prema tvrdnjama nekih američkih medija, bolnica im je bila osigurala privatnost kada su došli posjetiti ženu koja im je rodila drugu kćer, veću nego kada je rađala Nicole.

Bogati i slavni

U priopćenju svim većim američkim medijima Nicole i Keith su napisali da im je dolazak još jedne prinove blagoslov, ustvrdivši bez oklijevanja da se najviše zahvaljuju zamjenskoj majci. No, u originalu na engleskom jeziku upotrijebili su izraz “gestational carrier” a ne “surrogate mother”, odnosno “nositeljica trudnoće” umjesto “surogat majka”. Mnogi su se u javnosti zgrozili nad tim izrazom, tvrdeći kako oni pokušavaju umanjiti činjenicu da je dijete rodila druga žena, ne znajući pritom da se taj izraz koristi u liječničkoj struci.

I dok im dio javnosti čestita, drugi se zgražaju, tvrdeći kako takvo nešto može pasti na pamet samo bogatima i slavnima. Navode i primjer britanskog pjevača Eltona Johna koji je postao otac zahvaljujući surogat majci, i latinoameričkog pjevača Rickyja Martina, bračnog para Sarah Jessice Parker i Matthewa Brodericka te mnoge druge.

Kritičari kažu da se lijepoj glumici najvjerojatnije nije dalo više rađati, no valja napomenuti da je Nicole, baš kao i njezin suprug, navršila 43 godine iako izgleda mnogo mlađe.

Problemi s trudnoćom

U godinama je koje su vrlo rizične za trudnoću i gotovo je nemoguće iznijeti je bez liječničke pomoći i terapija, iako je prije dvije i pol godine uspjela roditi zdravu djevojčicu Sunday Rose. Malena joj je bila prvo biološko dijete, a iz svojeg prvog braka, s Tomom Cruiseom, ima dvoje posvojene djece, 18-godišnju Isabellu i 16-godišnjeg Connora.

Za Nicole se često govorilo i da ne može roditi, a prvi je put o problemima s trudnoćom progovorila nakon razvoda s Tomom Cruiseom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:12