NAJSLAVNIJE TENISICE

Legendarne najkice iz ‘Povratka u budućnost’ na eBayu! Tko će dati više?

Nike će pustiti u prodaju 1500 pari tenisica Nike Mag, koje su replika legendarnih tenisica koje je Michael J. Fox nosio prije 22 godine u filmu “Povratak u budućnost 2”. Ne bi to bila posebna vijest da to nisu one legendarne tenisice čije se vezice same vežu, a Nike se konačno odlučio na njihovu proizvodnju.

Novi model tenisica Marty McFly nije baš identičan originalu, barem kada je riječ o vezicama. Ne vežu se same, ali zato, baš kao u filmu, njihov đon svijetli, i to LED svjetlima, koja ostaju upaljena pet sati nakon što im napunite bateriju. LED svjetla simuliraju i osvijetljene vezice, a tenisice, naravno, izgledaju jednako kao najkice iz filma.

Fox kod Lettermana

Prvi proizvedeni par u petak je stavljen na aukciju, a za čak 37.500 dolara kupio ih je britanski reper Tinie Tempah. Novac od prodaje otišao je u humanitarnu udrugu Michaela J. Foxa koja se bavi istraživanjem i traženjem lijeka za Parkinsonovu bolest od koje i sam Fox boluje dugi niz godina. Upravo ih je Michael J. Fox predstavio javnosti prije par dana u showu Davida Lettermana.

Ostalih 1500 pari tenisica Marty McFly svakog će se dana prodavati na aukciji na eBayu. Trenutno su na aukciji istaknute cijene od kojih neke prelaze i 75.000 dolara.

Uzeli istog dizajnera

Nike godinama dobiva zamolbe da napravi tenisice koje su postale simbol generacija osamdesetih godina prošlog stoljeća, a za njihov dizajn angažirali su Tinkera Hatfielda, koji je dizajnirao i tenisice iz filma. Nike je napravio i zabavni slogan za ovaj model: “Najslavnije tenisice koje nikada nisu napravljene”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:04