NE BI VJEROVALI

DALEKI ROĐACI Evo tko je sve od slavnih u rodu - osim Johnnyja Deppa i kraljice Velike Britanije

 AFP

Prema dokumentima koji su se nalazili u jednom arhivu u kojem su čuvani spisi od 1600. godine pa sve do 1948. godine otkriveno je tko su sve daleki rođaci, a da potječu iz Europe, među slavnim svjetskim osobama.

Te informacije sad su dostupne široj javnosti jer su objavljene na stranici Find My Past te potvrđuju iznenađujuće veze između poznatih osoba koje nikad ne biste očekivali.

Tako je potvrđeno da su kraljica Elizabetha II, točnije kraljica Velike Britanije i glumac Johnny Depp daleki rođaci i to u 20. koljenu. Oboje su potomci Edwarda III. koji je preminuo daleke 1377. godine.

Rođakinje su i kraljica popa Madonna te supruga princa Charlesa, točnije vojvotkinja Camilla Parker Bowles. Plavokosa 66-godišnja vojvotkinja i kraljica popa potomci su Kanađanke Madeleine Ernard i njezinog supruga stolara Zacharieja Cloutera koji su živjeli u 17. stoljeću. Zanimljivo je da su bili jedna od najutjecajnijih obitelji u Kanadi. Camilla i Madonna rođakinje su u 9. koljenu.

Među britanskim zvijezdama ima još onih koji imaju rođake u kraljevskoj obitelji. Kate Middleton i Guy Ritchie su u rodu, a vojvotkinja Kate njegova je šesta rođakinja. Iako je bio na njezinom kraljevskom vjenčanju, nije bio pozvan zbog obiteljskog srodstva već zbog toga jer je blizak prijatelj s princom Williamom.

Glumice Brooke Shields i Glenn Close također imaju zajedničkih gena. Glenn Close i Brooke Shields rođakinje su u drugom koljenu. Glennina prateta Mary Eloise Moore bila je prabaka Brooke Shields. Upravo je Glenn inspirirala Brooke da postane glumica.

Govoreći o Kanađanima, valja istaknuti i da je diva Celine Dion u rodu s tinejdžerskom zvijezdom Justinom Bieberom. Rođaci su u 10. koljenu, a imaju zajedničkog pradjeda i prabaku Jacquesa Vezinu i Marie Boisdon koji su iz Francuske došli u Kanadu u 17. stoljeću.

Zanimljivo je da i da su Barack Obama i Brad Pitt također daleki rođaci i to u 10 koljenu. Naime, obojica imaju zajedničkog pra-pra-pradjeda Edwina Hickmana iz Virginije koji je preminuo 1769. godine.

I Angelina Jolie ima rođake koji su dospjeli do Bijele kuće. Ona je deveta rođakinja bivše prve dame SAD-a, Hillary Clinton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:57