'THE BODY'

'DANAS SE OSJEĆAM NAJBOLJE IKAD' Elle Macpherson otkrila trikove kojima održava mladenački izgled i u 53. godini

 Instagram

Poznato je već da supermodeli imaju posebne trikove i pravila prehrane kojima održavaju svoj izgled, no Elle Macpherson (52) tvrdi da brze dijete nisu za nju. Elle je tako u intervjuu za The New Potato otkrila da su za njezin mladenački izgled zaslužni zdrava prehrana i tri litre vode na dan.

Točnije, ova slavna manekenka zagovornica je alkalne dijete koja propagira prehranu koja podržava pH krvi odnosno unos namirnica koje su lužnate te tvrdi da je to ključ njezinog dobrog izgleda i energije koje uvijek ima. U sklopu spomenute dijete preporuka je da 75 do 80 posto prehrane čine lužnate namirnice, a 20 do 25 posto kisela hrana.









Elle je oduvijek bila pobornica zdrave prehrane, a njezin idealan doručak uključuje voće, puding od chia sjemenki, zobene pahuljice te jaja i tost. Za ručak jede uglavnom robu i povrće, a za užinu proteinski shake ili limunadu, voće te bademe. Za večeru bira salate s kozjim sirom ili ribe s malo tamne čokolade za desert. No iako danas izgleda savršeno, prisjetila se razdoblja kad se nije osjećala najbolje.

- Bila sam iscrpljena i bez obzira na to koje sam suplemente koristila nisam se osjećala dobro. Tada sam upoznala nutricionisticu Simone Laubscher koja mi je objasnila da je najbitnije da mi je pH tijela zdrav, a tada je počela moja priča o alkalnoj prehrani - ispričala je.









Danas kaže kako joj se stalno čini da je puna energije.

- Kad vježbam ne umaram se, izgubila sam naslage oko struka i nemam promjene raspoloženja. osjećam se najbolje ikad - zaključila je.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:52