IDE NA EUROSONG

Daria Kinzer: Nakon Dore osvajam i modne piste

Telefon mi ne prestaje zvoniti, kaže Daria, zovu me na radio, modne revije, svagdje. Sada trebam razraditi koreografiju i scenski nastup, sve uvježbati, imamo mnogo posla
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Minuta prije proglašenja pobjednika Dore ovogodišnjoj je hrvatskoj predstavnici na Eurosongu Dariji Kinzer bila duga kao vječnost. Dok je stajala uz Jacquesa Houdeka na pozornici, pogledom je pratila kovertu koju su nasmiješene hostese nosile do voditelja Leone Paraminski i Aleksandra Kostadinova, a kada je čula da je unutra njeno ime, nije mogla sakriti izraz šoka i nevjerice.

- Dok su hostese dolazile razmišljala sam kako ću uskoro biti ili najsretnija na svijetu ili ću otići s pozornice, a Jacques će biti pobjednik. Kada su mi pročitali ime, nisam mogla vjerovati, čak sam se prepala da je možda neka pogreška u pitanju. Najprije sam čestitala Jacquesu na njegovim nastupima.

Mislim da je on sjajan pjevač i željela sam mu da ode na Euroviziju jer sam znala koliko je to želio i uistinu mi ne bi bilo žao niti da je on pobijedio. Sve je nakon proglašenja išlo brzo - dobila sam pobjednički pehar, još sam jednom otpjevala pjesmu, moji fanovi su bili u studiju i svi su bili vrlo sretni - prepričava dojmove s finalne emisije 22-godišnja Daria, koja će na Eurosongu u Düsseldorfu predstavljati Hrvatsku s pjesmom Borisa Đurđevića “Lahor” (engl. verzija “Break A Leg”, u žargonu - sretno).

Tipovala na Jacquesa

Iako je tijekom svih sedam emisija Dore davala sve od sebe te se na kraju i nadala pobjedi, Daria je mislila da će ipak Jacques ići na Eurosong u Düsseldorf. - Znala sam da je Jacques afirmirani pjevač i da protiv njega kao jedne velike zvijezde u Hrvatskoj definitivno neće biti lako, ali nadala sam se i dala sam sve od sebe.

Tijekom proteklih tjedana imala sam najviše glasova publike koja je očito prepoznala moje kvalitete - veselo konstatira. Unatoč tome što je nakon proglašenja izgledao poprilično ljutit, Jacques Houdek Dariji je čestitao među prvima.

- Čestitao mi je odmah nakon što su proglasili rezultate. Vjerujem da je bio malo razočaran, ali on je uvijek bio pošten i korektan. Nažalost, ubrzo nakon toga više ga nisam vidjela - otkrila je Daria.

Pobjedu je slavila do ranih jutarnjih sati. - Bilo je vrlo lijepo. Sa svojim fanovima bila sam u jednom restoranu na Jelenovcu, tamo smo slavili do četiri i pol ujutro, pjevali smo, plesali... Mislim da je bilo od 100 do 150 ljudi na proslavi - navodi. S njom je na fešti bila i obitelj.

Obitelj uvijek uz mene

- Bili su vrlo ponosni, oni su mi cijelo vrijeme davali podršku, od prve do posljednje emisije, uvijek su bili uz mene. Drago mi što sam sada već dulje vrijeme u Hrvat-skoj, preko dva mjeseca, pa ih napokon mogu često viđati. Kad sam u Beču, rijetko ih viđam pa je i ova pobjeda na Dori dobra prilika za druženje s obitelji - objasnila je 22-godišnja pjevačica, koja je prije prijavljivanja na Doru živjela u Beču, gdje se već godinama školuje.

Iako je do sada bila nepoznata javnosti i živjela mirno, strka koja je nastala oko nje nakon pobjede na Dori nimalo joj ne smeta.

- Za mene se zapravo i nije toliko toga promijenilo. Već nakon prve emisije davali smo neke intervjue, imali smo medijske istupe, nastupali smo u emisijama, snimali kratke filmove uoči naših nastupa na Dori, pa mi ovo nije nepoznato. Premda, interes je sada pojačan, što je i logično. To mi je drago; veselim se dati intervju, volim se slikati, ovo natjecanje je nešto lijepo i pozitivno. Telefon mi ne prestaje zvoniti, zovu me na radio, modne revije, svugdje - sa smiješkom ističe Daria. Pripreme za Eurosong već je počela, a u rodnoj Njemačkoj želi Hrvatskoj kao eurovizijskom natjecatelju vratiti stari sjaj.

ČLANAK UCIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:51