POVRATAK ISKUSNOG UREDNIKA

Denis Latin opet uređuje treći Dnevnik HRT-a

 Biljana Gaurina/Cropix

Jedno od najprepoznatljivijih HRT-ovih imena, Denis Latin, na sam dan Oluje zasjeo je na funkciju urednika Dnevnika 3. Na tu je poziciju, kako doznajemo, došao, za početak privremeno, na mjesec dana u ljetnoj varijanti, dok na HRT-u traju godišnji odmori.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da i nakon ljeta ostane na istoj funkciji jer Latin je svakako iskusan urednik Dnevnika. Na toj je poziciji ispekao zanat još 1990. kad je uređivao i vodio i Dnevnik 3, ali i središnji Dnevnik.

Nakon ‘Latinice’

U to vrijeme poznati je HTV-ov novinar i urednik radio i uređivao i vijesti i prošao zapravo sve forme Informativnog programa. Kao urednik i voditelj Dnevnika zadržao se do 1993. kad je krenula njegova svojedobno vrlo popularna emisija “Latinica”. O popularnosti Latinove emisije govori i činjenica da je jednom tjedno “Latinica” išla sve do 2011. godine kad je definitivno ukinuta, a Denisa Latina nakon toga gledatelji HRT-a nisu više viđali na malim ekranima.

Treći put

Doduše, nakon ukidanja “Latinice” našao se u uredničkoj ekipi Dnevnika 3, ali je 2013. smijenjen zajedno s Ružicom Renić i Katjom Kušec zbog objavljivanja šovinističkih izjava Ruže Tomašić. Godinu dana kasnije, točnije krajem ožujka 2014., Denis Latin ponovno se vratio u Dnevnik 3, zajedno s Ružicom Renić i Tončicom Čeljuskom kao back-urednik, ali i dalje nije zasjeo na mjesto voditelja.

Dnevnik 3 tada su nastavili voditi Siniša Kovačić i Tina Šimurina sve do rujna 2014. kada je na neko vrijeme ukinut. No, situacija se promijenila, kao i odluka HRT-ova vrha o Dnevniku 3. Kako bilo, Denis Latin svakako je jedan od najiskusnijih urednika na HRT-u, a hoće li se na funkciji urednika Dnevnika 3 zadržati i nakon ljeta i povratka uredničke ekipe s godišnjih odmora, tek će se vidjeti. Kako je svojevremeno izjavljivao, Latin nakon ukidanja “Latinice” nije sklon tome da se vidi na ekranu pa ulogu voditelja najvjerojatnije neće preuzeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:38