NAĐENO U ARHIVU

DESET GODINA NAKON SMRTI Sin Johnnyja Casha izdaje album očevih neobjavljenih pjesama

UNDATED PHOTO: (FILE PHOTO) Married country singers Johnny Cash (R) and June Carter Cash perform a duet in 1975 on stage. Johnny Cash died September 12, 2003 in a hospital in Nashville, Tennessee while being treated for a stomach complaint. He was 71. (Photo by Getty Images)
 Getty Images / AFP ImageForum

Desetak novootkrivenih pjesama pokojnog američkog country pjevača Johnnyja Casha snimljenih prije 30-ak godina bit će objavljene sljedeće godine kao album, objavio je Sony Music's Legacy Recordings.

Album "Out Among the Stars" s 12 pjesama bit će objavljen 25. ožujka, a dvije je napisao sam Cash.

Pjesme su snimljene od 1981. do 1984. za Columbia Records u Nashvilleu no ta tvrtka odlučila je ne objaviti ih a potom je s Cashom i prekinula suradnju.

Snimke su pronađene 2012. kada je Cashov sin zajedno sa stručnjacima izrađivao katalog njegovih pjesama "Folsom Prison Blues".

Naime, Johnny i June u svojoj kući su čuvali apsolutno sve što su ikad napravili, dobili i snimili u svom arhivu.

'Moji roditelji nikad ništa nisu bacili. U svoj arhiv su spremili i te snimke, a mi smo ih tek prošle godine našli i sad ih objavljujemo', otkrio je sin pokojnih glazbenika.

Na albumu će biti tri dueta od kojih dva s njegovom suprugom June Carter Cash i jedan s Waylon Jennings.

Cash koji je umro 2003. u dobi od 71 godine izgradio je slavu tijekom 49 godina karijere, a poznat je bio i po čestim nastupima po američkim zatvorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:43