NOGOMETNA POSLASTICA

Deset sati sporta svaki dan uz zanosne Milu Horvat i Lanu Banely

Uz prijenos utakmica i komentare nogometnih stručnjaka u studiju, ljubitelje nogometa zabavljat će gosti iz svijeta glazbe
 Biljana Gaurina/CROPIX

ZAGREB - Kad je o nama riječ, Svjetsko prvenstvo u nogometu može početi sutra - zadovoljno kažu novinari i urednici Sportske redakcije HTV-a, koji su spremni za praćenje SP-a. Od 11. lipnja do 11. srpnja cijeli Drugi HTV-ov program bit će u znaku nogometa.

Televizijski urednici, komentatori i novinari koji prate sport dnevno će u prosjeku realizirati deset sati televizijskog programa, a HTV će prenositi sve 64 utakmica SP-a.

Kratka stanka

Početkom lipnja, nekoliko dana prije Svjetskog prvenstva, u Južnu Afriku putuje petnaesteročlana televizijska ekipa (pet komentatora, četiri novinara, producenti, montažer i redatelj), koji će izvještavati s mjesta događaja.

- Nogometne prijenose iz Južne Afrike komentirat će Drago Ćosić, Ivica Blažičko, Saša Sušec, Stjepan Balog i ja - kaže šef projekta Željko Vela, koji će skupa s ostatkom tima na neke stadione putovati i avionima, jer se udaljenost između pojedinih gradova mjeri u tisućama kilometara.

HTV će na svom Drugom programu prenositi sve utakmice SP-a, a televizijski prijenosi počinjat će već u 13 sati. Novinari Sportske redakcije u tih 30 dana radit će svakodnevno od 13 do 23 sata, uz stanku od 18 do 19.15 sati.

Različiti tajminzi

Prvih dana HTV-ov će Sportski program, predvođen Markom Šapitom i Hrvojem Hrengekom, startati u 13 sati, studijskom emisijom i prijenosima utakmica u 13.30 i 16 sati.

Uz to, svakog će dana navečer iz studija na Prisavlju, osim prijenosa utakmice koji počinje u 20.30 sati, ići i posebna emisija u kojoj će voditeljski parovi - Bruno Kovačević i Lana Banely, te Mila Horvat i Robert Ferlin - čavrljati sa svojim glazbenim gostima, kao i s nogometnim stručnjacima koji će reći što misle o utakmicama odigranim tog dana.

Daljnji tijek natjecanja donosit će utakmicu dnevno manje, pa će HTV-ove emisije startati u 15.30 sati, a samo finale SP-a 11. srpnja televizijski će gledatelji pratiti u finalnoj emisiji koja će početi u 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:18