DOLIJALA PLJAČKAŠICA

DETALJI O SPREMAČICI KOJA JE UHIĆENA JER JE OPLJAČKALA TAMARU ECCLESTONE Vraćala se s puta, a na sebi je imala naušnice vrijedne 2,6 milijuna kuna

 
 Screenshot/YouTube / Reuters

Spremačica optužena da je pomogla iz doma Tamare Ecclestone ukrasti stvari u vrijednosti od 50 milijuna funti, prilikom uhićenja na aerodromu na sebi je imala naušnice vrijedne 300.000 funti (2,6 milijuna kuna), piše Daily Mail.

Maria Mester (47) nosila je skupocjene naušnice s 18-karatnim dijamantima, identične onima ukradenima iz doma bogate nasljednice, kad ju je na povratku iz Italije u zračnoj luci zaustavila policija.

Rumunjka i njezin sin, Emil-Bogdan Savastru (29), optuženi su za udruživanje radi počinjenja pljačke doma Tamare Ecclestone, u otmjenoj londonskoj četvrti Kensington, nešto prije Božića prošle godine. Maria Mester i Savastru, inače barmen u jednom londonskom pubu, zajedno su se pojavili pred sudom gdje se moglo čuti i da su kod Savastrua pronađene Louis Vuitton torbe slične onima koje su ukradene iz doma Ecclestoneove.

Tamara Ecclestone, kći bivšeg čelnika Formule 1 Berniea Ecclesonea i njegove bivše supruge Slavice, bila je u vrijeme pljačke 13. prosinca zajedno s mužem Jayem Rutlandom na odmoru.

Rekla je da se osjećala vrlo potreseno nakon što je otkrila da je njezina kuća opljačkana. Inače, radi se o 70 milijuna funti vrijednoj vili s 55 soba u luksuznoj londonskoj četvrti gdje su im susjedi, među ostalima, Roman Abramović te sultan od Bruneja.

'Grupa pljačkaša provalila je u rezidenciju Tamare Ecclestone i ukrala stvari u vrijednosti od 50 milijuna funti. Radilo se mahom o novcu, nakitu i satovima', kazao je tužitelj Simon Arloff.

Mester je uhićena 31. siječnja u zračnoj luci Stansted, dok je Savastru uhićen na aerodromu Heathrow dok se spremao odletjeti u Japan. Dvoje optuženih kazali su da optužbe razumiju, no u potpunosti ih odbacuju.

U pritvoru će ostati do nastavka suđenja kasnije ovog mjeseca.

Osim njih, uhićena su još dvojica muškaraca starih 21 i 31 godinu, no oni su pušteni na slobodu do okončanja istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:07