BRUTALNI ODGOVOR

DIKANOV SIN SE OBRUŠIO NA VLATKU, OPTUŽIO JE ZBOG LJUBAVNIKA I TROŠENJA NOVCA 'Svaki dan podizala je s mog računa na bankomatu 4000 kuna!'

 
Josip i Leo Radeljak, Vlatka Pokos
 Ranko Suvar / CROPIX

Nakon što se Vlatka Pokos iz Kanade, gdje trenutačno živi, putem Instagrama obrušila na bivšeg supruga Josipa Dikana Radeljaka, njegovu obitelj i hrvatsko sudstvo, koje je u svojim objavama prozvala korumpiranim, oglasio se i Dikanov sin Leo Radeljak.

Podsjetimo, pjevačica se na društvenoj mreži osvrnula na pravomoćnu presudu Županijskog suda u Zagrebu, prema kojoj Radeljaku mora isplatiti 306.000 kuna s pripadajućom kamatom, a mora podmiriti i troškove postupka od 59.000 kuna te trošak žalbe u iznosu od 9000 kuna.

Revoltiran Vlatkinim objavama na Instagramu, u kojima tvrdi kako je novac za vrijeme braka s njegovim ocem trošila na "hranu, kućne potrepštine, Lanine aktivnosti - ukratko život", reagirao je Josipov sin Leo. Između ostaloga, Radeljak mlađi tvrdi:

- Inače ne bih reagirao na nepovezane floskule osobe koja je izgubila na sudu, međutim, na neke stvari ipak se ne može ostati ravnodušan. Dok je imala ljubavnika, prodavača iz jedne trgovine za odjeću u Rimu, njezin moralni kompas mora da je bio izvan funkcije. Međutim, srećom, sudeći po aktualnim izjavama, sada opet radi.

Moram objasniti da je Vlatka imala moju karticu tekućeg računa kako bi ju mogla koristiti samo za slučaj nužde jer je, osim astronomskog iznosa koji mi je uzela, od moga oca dobivala novac za sve potrebe koje je imala (i puno više od toga).

Iako u medijima tvrdi suprotno, 99% iznosa koji je dizala s mojega računa bio je u gotovini s bankomata - i to gotovo svaki dan maksimalni dozvoljeni iznos od 4000 kuna. Radi se o mojemu novcu, a ne o novcu moga oca. Ja nisam bio član njihova kućanstva pa ne vidim kako bi uopće moj novac njoj mogao služiti za njezine 'životne potrebe'. Režije i sve ostale potrepštine plaćao je, naravno, moj otac.

Ja nisam ni živio u istome stanu. Gospođa Pokos to vrlo dobro zna jer kada se rastajala od moga oca, tužila je i mene za posjed moga stana! Kada je shvatila koliko je to glupo, povukla je tužbu. Ona je u tom stanu bila možda jednom u životu, a čistila ga nije sigurno. Taj je stan čistila ista žena koja je njima čistila i kuhala.

Svi znaju da gospođa Pokos ima veliki problem s trošenjem novca na skupu odjeću, pa pretpostavljam da je na to potrošen veliki dio spornog novca, kao i na njezine spotove te pjesme koje nitko nije slušao ni kupovao. Smatram da je drugostupanjski sud presudio u okvirima prava i zdravog razuma. U međuvremenu je, nažalost, gospođa Pokos prodala sve što je imala i otišla živjeti u Kanadu. Međutim, postoje pravni načini putem kojih mogu naplatiti svoje potraživanje, i namjeravam ih iskoristiti, sve.

Ova priča nema nikakve veze sa ženama i njihovim statusom u Hrvatskoj. Smatram da je uvredljivo kada jedna Vlatka Pokos dovodi u isti kontekst prava žena i 'pakao' kroz koji je jadna morala prolaziti dok je spiskala 300.000 kuna u manje od godinu dana.

Medijima upućujem apel da prestanu davati medijski prostor nebitnim ljudima i da ga iskoriste za nešto zanimljivo.

#corruption #croatianjusticesystem #hrvatskopravosudje #abusedwomen #societalwomenabuse Instagram voli samo lijepe i retusirane zivote ali svi znamo da to nije stvarno ni realno. Ovo je jedina drustvena mreza na kojoj sam povremeno aktivna zato ovdje pisem o ozbiljnim stvarima. Zelim objasniti o kakvoj je presudi rijec. Dakle, mene je bivsi suprug uz pomoc svog sina tuzio za novac koji sam trosila za vrijeme naseg braka. Novac koji je potrosen na hranu, kucne potrepstine, Lanine aktivnosti.... Ukratko, zivot. Ja sam na u prvostupanjskoj presudi oslobodjena sto je sasvim logicno. Bila sam njegova zena i mama maloj Lani, koju sam odgojila. A onda su tri zene na zupanijskom sudu, SUZANA KAPUSTIC, KARLOTA POSAVEC I JADRANKA PRAVAS, odlucile da sam ja taj novac ukrala Leu Radeljaku i da mu ga moram vratiti s pripadajucim kamatama. Dakle, moram bivsem posinku vratiti novac njegovog oca, koji sam trosila na nas zajednicki zivot tijekom braka. Divno, zar ne? Inace Zupanijski Sud obicno vrati postupak na nizi sud ili potvrdi presudu. U ovom slucaju sutkinje su ucinile presedan i ne samo da nisu potvrdile oslobadjajucu presudu, vec su donijele dijametralno suprotnu i odmah je postala pravomocna. Tuzno je sto Leo Radeljak ponosno kroci stopama svoga oca, koji je opljackao njegovu majku Bebu Loncar te fizicki i psihicki zlostavljao. Svi znamo da je Ena, nazalost, mrtva. Ocito sam i ja trebala biti ali usudila sam se prezivjeti pa sad placam. Leo na dusi ima teske grijehe svoga oca a danas ima 35 godina i trebao bi preispitati svoj zivot i savjest. Ukoliko je ima. I objasniti svojoj sestri zasto sudjeluje u prljavim rabotama svoga oca. Naravno, u normalnoj drzavi on se ne bi mogao izivljavati na meni ali u korumpiranom Apsurdistanu ima svesrdnu pomoc korumpiranih i pokvarenih sudaca i sutkinja. Ja nisam jedina ali jedna sam od poznatijih zrtava hrvatskog pravosudja. Hrvatski suci, ocistite smece u svojim redovima. Ukoliko jos postoji netko posten.

A post shared by Vlatka Pokos (@vlatkapokos) on

#apsurdistan #hrvatskokrivosudje #korupcija #lopovluk #suzanakapustic #karlotaposavec #jadrankatravas Zelim podijeliti s hrvatskom javnosti jos jednu presudu hrvatskog "pravosudja" kojom se korumpirane sutkinje izivljavaju na nezasticenoj osobi, proganjanoj vec deset godina. Presuda kojom su uvazeni "argumenti", bolje reci lazi jos jednog " uglednog" hrvatskog gradjanina Josipa Radeljaka, koji me progoni i zlostavlja vec vise od deset godina uz pomoc svog sina Lea Radeljaka i hrvatskog pravosudja. Hvala Bogu, vise ne zivim u Apsurdistanu ali moja agonija se nastavlja. Zbog ovoga cu ici do suda za ljudska prava u Strasbouru jer meni su u Apsurdistanu negirana temeljna ljudska prava. Naravno, osudile su me zene, koje vjerojatno ne mogu podnijeti moju sliku. Ja im zelim da one ili njihove kceri prodju kroz uzas i agoniju koju sam ja prosla i jos uvijek prolazim. SUZANA KAPUSTIC, KARLOTA POSAVEC I JADRANKA TRAVAS. Tri " postene" sutkinje koje su uvazile gnjusne lazi Josipa i Lea Radeljaka. Slijedi nastavak...

A post shared by Vlatka Pokos (@vlatkapokos) on

#corruption #womensrightsarehumanrights #culturalabuseofwomen Ja kao zena i bivsa supruga u Apsurdistanu nisam mogla ostvariti temeljna ljudska prava, vec sam godinama javno zlostavljana od medija i primitivnog drustva a nejavno od hrvatskih sudova. Nakon braka sam doslovno bila pokradena i opljackana, na veliku radost hrvatskog pucanstva. Nakon godina rada, sluzenja i podizanja djeteta, sudovi koji nisu ucinili nista da me zastite kao zenu i ljudsko bice, i dalje idu na ruku " uglednom" gradjaninu, nesto pout Tomislava Horvatincica i cuvene pravednice sutkinje Supe. Nazalost, bila sam naivna jer je tesko vjerovati koliko je uistinu korumpirana Hrvatska. Tuzno i sramotno. Zene u Hrvatskoj su bica drugog reda koje su osudjene ne samo od primitivnog, zatucanog drustva, vec i od korumpiranog pravosudja. Sto je najapsurdnije, tuzio me Leo Radeljak a sutkinje su uvazile " argumente njegovog postenog i istinoljubivog" oca, siromaha bez ikakve imovine. Jabuka ne pada daleko od stabla. Kad zaboravim zasto sam sa 46 godina napustila cijeli svoj zivot u domovini, Apsurdistan sa svojim presudama me vrati u realnost. Obrazlozenje presude, na koju se nemate pravo zaliti, je bolesna i lazljiva konstrukcija. Ponavljam, ja nisam mogla ostvariti nikakva prava jer je Josip Radeljak svu imovinu prepisao jos prije 17 godina na svoga sina. Za normalne i postene ljude u Apsurdistanu nema pravde. Samo za kriminalce, politicare, uhljebe i njihove kurve. Ukoliko im se suprotstavite, zele vam unistiti zivot u svakom poglddu. Ali nece uspjeti. Nadam se ipak da postoji pravda iznad korumpiranog hrvatskog pravosudja i da ce svi skupa zavrsiti u paklu. Zelim im to.

A post shared by Vlatka Pokos (@vlatkapokos) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:16