TV ZVIJEZDA

DIREKTOR PROGRAMA DUBRAVKO MERLIĆ Kako sam preživio sam svojih prvih trideset dana na N1 televiziji

Direktor programa N1 govori o teškome radnome tempu zbog kojeg na kanalu nema vremena za slavlje, te posebno hvali Tihomira Ladišića
 Damjan Tadić/CROPIX

Zadovoljni smo. Pokretanje novog televizijskog kanala prošlo je jako dobro. U cijelu ovu priču ušli smo hrabro, a na početku nas je pogladila sreća jer smo prvog dana emitiranja, 30. listopada, imali ekskluzivan materijal, snimku saslušanja osumnjičenika u aferi “Agram”, što nam je dalo dodatni vjetar u leđa - kaže Dubravko Merlić, direktor programa hrvatskog centra N1 televizije koja je u nedjelju obilježila mjesec dana rada.

Najmlađi televizijski program na našem tržištu u prvih mjesec dana pozicionirao se kao prepoznatljiv medij koji vrlo često ima svoju novinarsku ‘robu’.

Šprajcov dnevnik

U proteklih trideset dana dvaput su imali ‘breaking news’ emisije (prvu povodom pucnjave u središtu Zagreba, drugu kada je iz pritvora u Remetincu izišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić), prenosili su početak suđenja Perkoviću i Mustaču u Njemačkoj, uz HRT su jedini pratili vukovarsku kolonu sjećanja u studenome, uživo su prenosili govor pape Franje u Strasbourgu...

- Naš cilj su kvaliteta i profesionalan pristup, a da smo pritom utjecajni i zanimljivi. Iskoristio bih priliku i pohvalio sve naše novinare i urednike. Pogotovo sjajnog Tihomira Ladišića koji u svom “Novom danu” ugošćuje zanimljive, respektabilne sugovornike. Potom Zorana Šprajca i njegov “Dnevnik” koji radi na drukčiji način, a povremeno ga začini i svojim uredničkim komentarima - govori Merlić, koji se i sam vratio na ekran.

Na N1 svakog ponedjeljka i svakog trećeg četvrtka u mjesecu vodi emisiju “Pressing”, svojevrstan ‘hard talk’ u formi jedan na jedan.

Podaci o gledanosti

- Svi mnogo radimo, radni ritam nam je vrlo jak, pa stoga nismo ni proslavili mjesec dana od pokretanja programa koji se zasad može pratiti na MAXtv-u, B.netu te na našem TV web portalu na kojem imamo live stream. Nemamo ni vremena za slavlje jer smo svjesni da smo dobro krenuli, ali da moramo raditi kako bismo održali kvalitetu i bili još bolji - kaže Merlić koji nema podatke o gledanosti N1 programa.

- Ne znam hoćemo li ikada imati tu informaciju jer je riječ o podacima u vlasništvu operatera i ne spadaju u kategoriju koja se javno mjeri, kao što rade neke druge televizije. Ali, po nekim drugim pokazateljima smatramo da je gledanost dobra jer nas često citiraju, komentiraju i prenose. Kad netko danas kaže N1, svi znaju o čemu je riječ, što nije lako postići u samo mjesec dana - kaže Merlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 08:29