'SPLIT PJEVA MIŠU'

VIDEO: Pogledajte trenutak u kojem Mišo nije mogao izdržati: Iako jedva hoda, popeo se pred ganute Splićane i pustio glas koliko god je mogao...

Split, 050619.
Retrospektivna vecer Split pjeva Misu.
U drugoj veceri Splitskog festivala nastupili su brojni pjevaci Ivana Kovac, Jole, klapa Rispet, Mladen Grdovic, Vlado Kalember, Zeljko Bebek, Drazen Zecic, Goran Karan, Alen Nizetic, Giuliano te Mjesni odbor izvodeci pjesme Mise Kovaca.
Na fotografiji: Ivana i Miso Kovac.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX

Mišo i Ivana Kovač

 

Finale večeri "Split pjeva Mišu" nabile su visoke temperature i emocije, piše Slobodna Dalmacija.

Gorjelo je i znojilo se u onom kvadratu Prokurativa, koje su najspektakularnija splitska kulisa, ali u vrijeme Splitskog festivala, i jedna od najvrućih.

 

Tribine su neumorno skandirale "Mišo, Mišo" dok su svi sudionici retrospektivne večeri posvećene ikoni hrvatske estrade na kraju programa zajedno izvodili "Dalmacija u mom oku".

 

Premda već dugo jako slab na nogama i s relativno friško riješenim zdravstvenim tegobama, Mišu je sa sjedalice u prvom redu gledališta podiglo samo srce, koje nije moglo izdržati da se ne popne na mjesto na kojem je cijelog života najviše volio biti.

 

Trebao je samo okidač, a to je bila kći Ivana, koja ga je netom prije rasplakala izvedbom pjesme “Noćas ćemo zemlji k'o materi reći”.

U trenutku kad je s pozornice zapjevala "Ako me ostaviš, kad poželiš kraj..." Mišo je krenuo prema njoj i zapjevao s izvođačima na pozornici.

 

Bebek je bio na generalki, ali ipak nije nastupio

Na subotnjoj retrospektivnoj večeri Splitskog festivala u čast Miše Kovača trebao je nastupiti i Željko Bebek, međutim umjesto njega nastupio je Branko Medak, koji je otpjevao pjesmu "Svi pjevaju, ja ne čujem".

Kako piše Slobodna Dalmacija, Bebek je večer prije prisustvovao generalnoj probi i sve je upućivalo da će nastupiti kako je i planirano, međutim zdravstveno mu se stanje iznenada pogoršalo i viroza ga ja prikovala za krevet.

Bebekova supruga Ružica pomaže mu da se oporavi od bolesti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo