GLASNOGOVORNICA HRT-A

Dorotea Lazanin Jelenc: Na dan kada sam dobila posao na HRT-u, završila sam na operaciji slijepog crijeva

 Biljana Gaurina/CROPIX

Na ovaj potez odlučila sam se iz dva razloga. Prvi je taj što na svoj novi posao glasnogovornice HTV-a gledam kao na velik izazov. Dolazim na mjesto gdje mi je sve poznato, ali i novo. Naime, poznajem većinu kolega na Prisavlju jer sam u Informativnom programu HTV-a radila sedam godina prije nego što sam prešla na RTL. No, ovaj povratak za mene je ipak nešto sasvim novo jer se na HTV ne vraćam ni kao novinarka, ni kao urednica, nego kao glasnogovornica. Upravo ta nova funkcija drugi je razlog zbog kojega sam se odlučila na ovaj potez. Imam troje djece: troipolgodišnju Luciju te jednoipolgodišnje blizance Luku i Tomu.

Svjesna svojih obveza

Za mene, kao majku, zbog nezahvalnog radnog vremena na RTL-Televiziji počela je trpjeti kvaliteta našeg obiteljskog života. Premda su mi kolege s RTL-a uvijek kada je ustrebalo izlazili ususret, činjenica je da sam u dane kad sam radila noćne Vijesti, kući dolazila u jedan ili dva sata ujutro. Takav tempo nije mi bio problem pratiti dok smo suprug Marko i ja bili sami, ali teško je objasniti djeci zbog čega ih mama ne može staviti na spavanje - priznaje Dorotea Lazanin Jelenc, nova glasnogovornica HTV-a, koja se, naravno, ne zanosi iluzijom da će na HTV-u raditi od 9 do 17 sati.

- Svjesna sam svih obaveza koje zahtijeva posao glasnogovornice jedne televizije. Znam da će me novinari često zvati i tijekom vikenda te u večernjim satima.

Obećavam odmah da ću svima biti na raspolaganju u svako doba dana i noći, ali isto tako znam da ću više vremena provoditi u krugu svoje obitelji - iskreno je rekla nova glasnogovornica javne televizije koja je na taj posao odabrana između tridesetak kandidata.

Po zanimanju je diplomirana pravnica, ali u struci nikad nije radila. Za to je, kako je svojedobno rekla, kriv virus novinarstva kojim se zarazila još kao tinejdžerica u Osijeku.

Naime, ova je 33-godišnjakinja na lokalnoj televiziji u Slavoniji počela raditi već kao srednjoškolka, a nastavila je tijekom studija na Pravnom fakultetu. Zatim je godinama radila na HTV-u, a nakon dolaska RTL-Televizije u Hrvatsku prešla je u tu kuću i postala voditeljica Vijesti.

Hoće li joj novinarstvo nedostajati? - Iskreno, ne znam. Posao televizijske glasnogovornice je dinamičan. To mi je veliki i novi izazov, pa o novinarskom poslu trenutačno ne razmišljam - istaknula je Dorotea koja je na dan kad se doznalo da napušta RTL i prelazi na HTV završila u bolnici.

Završila na Hitnoj

- Sve je počelo u utorak poslijepodne. Osjetila sam mučninu na poslu, a kako nije prestajala, u pomoć su mi priskočili kolege koji su me zamijenili na radnome mjestu, a ja sam otišla kući.

No, i dalje sam se osjećala loše, a u srijedu sam, nakon neprospavane noći, na nagovor obitelji otišla u Hitnu pomoć. Tamo su ustanovili da imam upalu slijepog crijeva i odmah me uputili u Vinogradsku bolnicu na operaciju.

Sve se toliko brzo zbivalo da nisam stigla niti misliti o tome što mi se događa - ispričala je Dorotea koja je u srijedu navečer operirana.

Operacija dobro prošla

Jučer ujutro se SMS porukom javila kolegama s RTL-Televizije i napisala im kako je sve proteklo u najboljem redu te da će u bolnici biti još nekoliko dana.

Kad se oporavi, Dorotea će se nakratko vratiti na RTL-Televiziju, a oko božićnih blagdana reći će “zbogom” kolegama s kojima je radila sedam godina te 8. siječnja početi raditi na novom radnom mjestu na HTV-u.

- RTL ću pamtiti po lijepom, tamo sam bila od samih početaka te televizije, no došlo je vrijeme da okrenem novu stranicu i krenem dalje - zaključila je Dorotea prepustivši se budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:00