LEGENDA ESTRADE

Duško Lokin obećao: Uskoro ću izići pred publiku - bez kose

Legenda hrvatske estrade, Duško Lokin, koji turnejom na tri kontinenta obilježava 40 godina karijere, otkriva kako je nastala njegova kultna frizura te najavljuje skoru i drastičnu promjenu imidža
zagreb,210401dusko lokinfoto:boris beribak-rev-
 Boris Beribak/CROPIX

Duško Lokin (67) ove godine obilježava četiri desetljeća svoje glazbene karijere, a sjećanja na svoju prošlost i planove za budućnost otkrio je u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju .

Pjevač zabavne glazbe, sedamdesetih popularan po hitovima “Jedna žena čeka brod”, “Opijaš me jače nego vino”, dva desetljeća poslije pjevao je “Noćas me tuga ubija” i “Dobro jutro, Dalmacijo”, a posljednje tri godine - tvrdi Duško Lokin - ne proživljava treću mladost nego - treću karijeru.

U svojoj bogatoj karijeri Lokin je nanizao 28 albuma, osvojio 25 zlatnih ploča i prodao više od pet milijuna nosača zvuka.

Danas su u trendu različiti tretmani pomlađivanja - od botoksa, do lasera i filera... jeste li se vi nečemu od toga podvrgnuli?

- Ja kažem: “Botoci teču k’o potoci, ali pored mene!” U svemu treba znati mjeru: u piću i jelu, privatnom životu, ponašanju prema sebi i svom tijelu. Ako mi tri dana traju koncerti, sljedećih sedam dana se odmaram, pa zato i nemam bora, podbradak i šlauf oko struka. Dugo sam se bavio sportom, oduvijek živim zdravo i u dobroj sam fizičkoj kondiciji. Ne mislim da sam ljepotan, ali držim do sebe. U šali znam reći da ću biti prvi iz show businessa kojem će Siniša Glumičić za koju godinu ugraditi dvije-tri bore. Kako već 35 godina upotrebljavam kremu jednog domaćeg proizvođača, poslije brijanja i prije spavanja, mogao bih je reklamirati, sa sloganom: “Ako želite dobro izgledati i bez botoksa, upotrebljavajte kremu koju koristi i Duško Lokin”.

Reagirate li još uopće na šale o vašoj uvijek “postojanoj” frizuri?

- To je moj brend, po tome sam prepoznatljiv, zato što ima svoju postojanost. Kad bih promijenio frizuru, to bi bilo zanimljivo dva-tri dana, a ovako je zanimljivo stalno, već godinama.

Kad ćemo vas, napokon, vidjeti bez tupea?

- Kako mi je karijera u usponu, obećajem da ću uskoro iznenaditi hrvatsku javnost. I to ne samo s nekom originalnom pjesmom poput one “Ja sam papak”, nego i izgledom. Napravit ću, vjerojatno, ono što je svojedobno učinio moj prijatelj Đorđe Novković: jedno jutro sam mu pokucao na vrata, a on se pojavio obrijane glave. Tako ću se i ja izići pred publiku - bez kose.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Glorije ili se pretplatite na PDF izdanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:24