DOMAĆINI UZBUĐENI

EKIPA FILMA 'THE LAKE' STIŽE U LOKVE Medvjeđa šunka i likeri od hajdučke trave i kupina čekaju Luca Bessona

U mjestu gdje su snimljeni i legendarni ‘Kapelski kresovi’ dio produkcijske ekipe već je odradio akcijske scene
 Bruno Konjević / CROPIX

Naveliko se spremamo za dolazak Luca Bessona i ostalih članova filmske ekipe koji će kod nas u Lokvama početkom srpnja nastaviti snimanje filma “The Lake”. Dio ekipe, koja je snimala akcijske scene u sklopu kojih su helikopterima nadlijetali jezero u filmskoj potrazi za blagom skrivenim na dnu, lijepo smo ugostili.

Fešta dobrodošlice

No, pravu feštu spremamo za srpanj kad u našu općinu stiže dvjesto do tristo filmaša, predvođenih slavnim redateljem Bessonom - otkriva Toni Štimac, načelnik općine Lokve čiji će stanovnici inozemnoj filmskoj ekipi, koja će kod njih boraviti pet dana, upriličiti Filmsku večer dobrodošlice.

- Imamo mi iskustva s filmašima, znamo što vole. Uostalom, u našem su se kraju snimali i “Kapelski kresovi” - napominje Štimac, dodajući kako će pred Bessona i njegove suradnike domaćini iznijeti sve najbolje.

- Počastit ćemo ih specijalitetima od žaba i gulašem od divljači koji fenomenalno radi naš vrhunski kuhar Boris Kauzlarić iz Bistroa Jezero. Narezat ćemo im medvjeđu i srneću šunku, a za desert će se zasladiti palačinkama s džemom od borovnica. Svi zajedno potom ćemo nazdraviti domaćim likerima od borovnica, hajdučke trave, kupina i malina - otkriva načelnik koji je ponosan što su baš Lokve izabrane za jednu od lokacija na kojima se u Hrvatskoj snima “The Lake”, film A produkcije, čiji budžet iznosi 40 milijuna dolara.

Lokalna zabava

Radi se o akcijskom trileru čija se radnja vrti oko američkih marinaca koji tijekom rata u Bosni nalaze skriveno blago na dnu jezera. Besson je producent i koscenarist filma, a redateljsku palicu preuzet će Steve Quayle, česti suradnik slavnoga Jamesa Camerona. Šefa specijalaca tumačit će oskarovac J. K. Simmons.

- Sve ćemo ih lijepo zbrinuti. Glavne filmske face odsjest će u hotelima u Delnicama i Fužinama, a ostatak ekipe smjestit će se kod nas u Lokvama, u apartmanima sa 120 kreveta. Uz miran san na friškom zraku i lokalne specijalitete filmašima ćemo ponuditi i zabavu. Osim Filmske večeri, oni se mogu provesti i u našem diskoklubu Princ koji će tijekom njihova boravka raditi do kasnih večernjih sati - najavljuje načelnik Štimac, ali i otkriva da filmska ekipa nije imala nikakve posebne zahtjeve.

Bez zahtjeva

- Nisu tražili nikakva ograničenja, u smislu zabrane pristupa snimanju, jedino su, razumljivo, naglasili da treba pripaziti kako se znatiželjnici ne bi našli u kakvom kadru. Na samom jezeru napravili su posebni mol, potreban za snimanje filma, točnije za kadrove koje će snimati u srpnju. Bude li im još što ustrebalo, rado ćemo uskočiti jer smo svjesni značaja filmskog turizma za naš kraj - kaže Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:28