OLUJA NA SETU

EKIPA STAR WARSA JEDVA SE NOSILA S PRVOM MARČANOM BUROM Od olujnih udara glumci se na palubi ljuljali kao pijanci

 Nikša Duper / EPH

Prvu marčanu buru Dubrovčani će pamtiti po tome što je uspješno i konačno rastjerala kišne oblake, a filmska ekipa novog nastavka “Star Warsa” po tome što im je u noći s nedjelje na ponedjeljak uvelike ometala snimanje.

Filmski se set odvijao na palubi broda Sea Star, a zbog olujnih udara bure glumci su se “ljuljali” kao pijanci ili mornari koji kroče palubom tijekom žestoke pučinske oluje.

Oštećena scenografija

Nakon neplaniranog pada jedne od letjelica koja je pri tome oštetila scenografiju na Stradunu, ovo je nova nevolja filmske ekipe u Dubrovniku. Očito, filmaši su se osigurali od kojekakvih nevolja, ali nisu mogli znati kakve je ćudi vrijeme na jugu hrvatskog Jadrana. Bez obzira na to, Dubrovnik je već meka brojnih fanova koji su zagriženi ljubitelji tog serijala. I kao što već treću godinu Grad turistički živi od “kamata” serije “Game of Thrones”, tako će sigurno još dulje živjeti od kamata “Star Warsa”. Od naknada za nerad tijekom pretsezone mnogi su se već okoristili, ali će koristi biti daleko veće u sezonama što dolaze.

Okupljanje u pubu

Neslužbeno okupljalište turista koji su došli iz Južne Koreje, SAD-a, Velike Britanije i ostalih zemalja je jedan irish pub u povijesnoj jezgri Grada. Uz krigle piva tamo razmjenjuju dojmove i razgledaju digitalne fotografije načinjene unatoč zaštitarima. Sve su to, ipak, fotografije koje nemaju onu pravu težinu. No, na megapopularnom Youtubeu osvanuo je samo 10 sekundi dug snimak kaskadera koji uvježbava skok preko ograde skalina na ulazu u dominikanski samostan. A u rekordnom roku snimak je postao virtualni hit društvenih mreža. Strani mediji navode da je snimanju nazočio i poznati dizajner Michael Kaplan, inače autor domišljato uobličenih futurističkih kostima iz 7., a vjerojatno i 8. nastavka “Star Warsa”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:58