PET SHOP BOYS

EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI Legendarni dvojac: Kažu da nas morate pogledati bar jednom u životu? Evo vam prilika na Flow Festivalu!

Trodnevni festival ugostit će više od 50 izvođača, a Boysi nastupaju u subotu
 Getty

Jedan od najatraktivnijih koncerata koji će se održati u sklopu Flow Festivala u glavnom gradu susjedne Slovenije, Ljubljani, zasigurno je onaj legendarnih Pet Shop Boysa. Trodnevni festival, koji će ugostiti više od 50 izvođača, počinje u petak, a britanski dvojac nastupa u subotu.

Uoči koncerta dali su intervju u kojem su ispričali brojne zanimljivosti sa svoje turneje “Electric Tour”, koja traje već drugo ljeto, a opisuju je kao energičnu, malo mračniju od prethodne, ali moćniju uz izvanserijsku izvedbu i zvuk. Od svoje prve turneje 1989. Pet Shop Boysi majstori su u miksanju glazbe, videa, plesa i kazališta te stvaranju inovativnih koncerata.

- Oduvijek smo radili s kazališnim redateljima i dizajnerima, što je danas postalo uobičajeno, ali prije 25 godina nije bilo. Miješanje glazbe i kazališta naš je bazični princip, pa smo zato puno radili mjuzikle i balete - kažu Pet Shop Boysi.

Novi trendovi

Kako su napomenuli, za novi album, koji namjeravaju izdati u ožujku iduće godine, dovršili su 20-ak pjesama, no niti jedna od njih još nije spremna i za koncertnu izvedbu. Kao i obično, producent im je Start Prince, a tijekom skladanja pjesama povodili su se za novim trendovima u dance glazbi, ali i, tvrde, ostali vjerni svom prepoznatljivom izričaju.

Petshop Boys: Electric Tour (foto: Facebook)

Nakon prodanih više od 50 milijuna albuma u cijelom svijetu, Pet Shop Boysi s pravom nose titulu jedne od najboljih pop grupa svih vremena, a ipak su i dalje, kažu, sasvim obični ljudi.

- Nikad nismo željeli voditi u privatnom smislu ništa više od normalnog života. Jer ako dopustite da vas slava preuzme, to postaje svojevrsni zatvor. Ovog ljeta odradit ćemo nekoliko festivalskih nastupa, a onda nastavljamo raditi na novom albumu - naglašavaju glazbenici.

Monotonija nije opcija u njihovu radu, a prednošću smatraju to što obožavaju biti u studiju i raditi nove pjesme.

Tri desetljeća na sceni

- Radimo to ponajprije iz zadovoljstva i to je izvrsna stvar koju dijelimo i zbog koje ustrajemo. Jednom kad ga završimo, želimo da album bude masovni hit, a onda se nosimo s razočaranjima - pričaju.

Pet Shop Boysi uvijek pronalaze put do novih fanova, a tijekom gotovo tri desetljeća na sceni ostali su vjerni popu.

Jedan put u životu

- Pop glazba je kroz povijest pomogla brojne društvene promjene, dajući im inspiraciju i kulturni kontekst. Nadajmo se da je to još moguće u kulturi opsjednutoj bogaćenjem - tvrde Pet Shop Boysi.

Kažu da bi većina Britanaca željela napustiti Europsku uniju zbog različitih problema, no oni se smatraju Europljanima. Na pitanje znaju li za uzrečicu da bi Pet Shop Boyse svatko trebao pogledati barem jednom u životu, odgovorili su da će za to biti prilike na festivalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:11