MODNI DODACI

Emma Watson, popularna štreberica Hermiona iz Harryja Pottera, obojila svog psića u ružičasto

Zvijezda ‘Harryja Pottera tvrdi kako je njezin bijeli maltezer postao pink zbog humanog cilja - borbe protiv raka dojke

Picasso je imao svoju ružičastu fazu, a sad je ima i Emma Watson, neodoljiva čarobnica Hermione iz Harryja Pottera, kaže londonski Daily Mail. Svojeg preslatkog maltezera Darcyja Emma je obojala u ružičasto.

No, kako to nije posve politički korektno ponašanje (maltretiranje životinja, kao što znamo, redovito izaziva više ogorčenih komentara na socijalnim mrežama i portalima nego trgovina ženama), Emma je spremno na Twitteru pojasnila da postoji dobar razlog zašto je jadni Darcy postao pink.

Mijenja se miris

Njezina prijateljica pokušava prikupiti novac za udrugu koja se bori protiv raka dojke pa joj ona na taj način pomaže. Darcy je boje vrpce koju nose svi koji žele da postanemo svjesni opasnosti te zloćudne bolesti.

Što kažu stručnjaci? Ono što je jasno svakome s malo soli u glavi: psi nisu igračke, bez obzira što ih jedan dio pariške i hollywoodske populacije već desetljećima tretira kao “živi modni dodatak” i njihovo krzno boji u boje koje odgovaraju gazdinu raspoloženju ili modnoj kombinaciji. Bez obzira koliko boja bila kemijski bezopasna - a pretpostavljamo da je Emma pronašla upravo takvu - na taj se način mijenja izgled i miris pasa, što mijenja i interakciju s ostalim pripadnicima njihove vrste.

Stuart Simons, vlasnik salona Groom Dog City u istočnom Londonu, koji postaje sve popularniji među slavnima, a dodatni veliki porast prometa očekuje za vrijeme Olimpijskih igara, u Daily Mailu objašnjava da se s tim uvriježenim mišljenjem veterinara ne slaže: “Mnogi smatraju da je okrutno bojiti životinje, ali sam postupak je brz i kratak, ne šteti njihovoj koži i oni se neće pogledati u ogledalo i viknuti ‘Tako me sram’. Osim toga, obojeni psi dobivaju toliko pažnje, svi će ih pomaziti, što, zasigurno, za njih nije loše.”

Široka paleta

Simons u svom salonu nudi najrazličitije boje i načine bojanja: od “dražesnog plavog repića” ili mohikanca na glavi do čitave palete jarkih boja voćnih sladoleda.

Kako tome odoljeti? Doista, Emma, koja se u javnosti posljednji put pojavila sa šalom s uzorkom psića Scottieja (možda želi dokazati da pse voli iznad svega?), nije jedina među slavnima koja se igra s kućnim ljubimcem kao zaigrana djevojčica.

Zaigrani gazde

Takva je i Amber Heard, mlada nova odabranica Johnnyja Deppa, koji je napokon priznao da je s njim i Vanessom Paradis, majkom njegovo dvoje djece, gotovo. Amber ima yorkshireskog terijera boje trule višnje, koji bi mogao osvojiti i tinejdžericu Lily-Rose Melody Depp, kao što će vjerojatno neonski ružičasti nokti Beckhamova buldoga oduševiti malu Harper Seven Beckham.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:05