SVI NA PLES

Estrada u ofenzivi: Pročitajte tko sve ima ljetni hit!

Brojni pripadnici hrvatske glazbene scene i za ovo su se ljeto potrudili čim prije plasirati svoje nove pjesme kako bi domaća publika, tijekom provoda u toplijim danima, uživala upravo u njihovim taktovima

ZAGREB - Brojni pripadnici hrvatske glazbene scene i za ovo su se ljeto potrudili čim prije plasirati svoje nove pjesme kako bi domaća publika, tijekom provoda u toplijim danima, uživala upravo u njihovim taktovima.

I dok je dobar dio njih singlove objavio još u kasno proljeće, kako bi na samom početku ljeta već bili visoko na top-ljestvicama i dobro uhodani u radijskim eterima, drugi ga se tek spremaju osvojiti.

Najdugovječnija top-lista hitova “TOP 20” Hrvatskog Radija, početkom srpnja tako je, kao i obično, donijela novih 10 domaćih i 10 stranih hitova, koji su se učestalošću puštanja u radijskom eteru i prema preferenciji slušatelja, našli u toj zavidnoj brojci, a osim dobro poznatih izvođača, glazbenih veterana poput Gibonnija i Vanne, pronašlo se i poneko novije ime, poput grupe Radio Luksemburga, čije vrijeme na estradi tek dolazi.

Gibonni je prvi

Upravo Gibbonijeva pjesma “Vesla na vodi”, za koju je prije gotovo dva mjeseca već snimio i spot, nalazi se na prvom mjestu popularne radijske top-liste, što i ne čudi, budući da je slavni splitski kantautor na njoj neizbježan već dugi niz godina.

U stopu ga slijedi hit singl Vanne “7 minuta”, koji je snimila u suradnji s Marijem Huljevim, a treće je mjesto pripalo mladom pjevaču Luki Nižetiću i njegovoj pjesmi “Kad zasvira orkestar”, u čijem je videospotu ugostio i lijepu glumicu Natašu Janjić, kao i “Kočani orkestar”, što je očito bio pun pogodak za ljubitelje vesele limene glazbe, koja u kombinaciji s njegovom pop izvedbom dopire do šire publike.

Među deset najslušanijih hitova prvih ljetnih tjedana, nadalje, nalazi se singl grupe Radio Luksemburg “Ako nemam te”, inače sasvim novog imena na domaćoj glazbenoj sceni, koje će, ako je sudeći prema aktualnoj pjesmi, brzo postati jedno od omiljenih imena hrvatskih slušatelja.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:25