ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

FEŠTA U MONTE CARLU 'Svadba Nikoline Pišek je koštala 400.000 eura, a gost je bio i srpski mafijaš Čume'

Trodnevna svadba u Monte Carlu, 70 gostiju kojima je plaćen put i smještaj, privatni avion kojim su iz Beograda stigli u Monte Carlo i limuzine koje su ih prevezle do hotela, te ukupan trošak od 400.000 eura - tako izgleda kad najpoznatiji i najbogatiji srpski antikvar Viktor Ristović, zvani Miša Grof, ženi sina Vidoja za lijepu voditeljicu Nikolinu Pišek , piše srpski Blic.

Svi uzvanici, među kojima su bili i mladoženjin kum Milan Beko, te Ljubiša Buha Čume , odsjeli su u hotelu 'Metropole Monte-Carlo', u kojemu samo noćenje košta 400 eura. U hotelu je održana i ceremonija vjenčanja, a svadbena proslava u klubu 'Jimmies' u kojem voda, primjerice, košta 120 eura, a šampanjac vrtoglavih 25 tisuća eura. Prema riječima onih koji su imali tu čast neći se u krugu odabranih, bla je to svadba stoljeća. Gosti su vrijeme provodili i u kockarnici.

Boris Banović i pratnja Andrea Andrijanić na svadbi u Monte Carlu

Vidoje Ristović, sin je Viktora Ristovića, zvanog Miša Grof, najpoznatijeg i najbogatijeg srpskog antikvara. U svom vlasništvu on ima umjetnine i slike vrijedne i po 100 tisuća eura.

Mihael Galeković i Nikolina Pišek

Sakupljanjem umjetnina i antikviteta te njihovom preprodajom počeo se baviti devedesetih godina prošlog stoljeća, a široj javnosti postao je poznat kad je tamošnji bivši ministar kulture snimljen dok je iz Ristovićeve kuće krao dragocjenosti.

MIša Grof bio je i blizak prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, a Arkanov sin, Vojin Ražnatović, spominje ga u svojoj knjizi 'Priče o mome ocu'.

Nikolinina kuma Snježana Mehun Galeković objavila je fotografiju s vjenčanja na Facebooku

- Sjedio sam s tatom 1996. u Beogradu, kad mu je Miša Grof javio da je dobio nekoliko originalnih slika. Kao malo dijete, tata je iskočio iz fotelje, otišao u sobu po novce i krenuo hitno prema Slaviji, gjde je Miša Grof živio. Kad smo došli, Miša grof počeo je donositi jednu po jednu sliku. Pita ga otac za jednu: 'Koliko za ovu Mišo?; 'Džabe', našalio se Grof, a onda dodao: 'Petnaest tisuća.' Izbrojao je otac novce, stavio oko njih gumicu i bacio mu s druge strane sobe. Kupio je otac tad četiri slike i potrošio nekih 35.000 maraka. A onda je Grof izvadio najljepšu za kraj. Tata mu je platio 20.000 maraka za tu jednu sliku...- odlomak je iz knjige.

Inače, sin Vidoje, povjesničar umjetnosti po zanimanju, prije nekoliko godina kratko vrijeme je imao antikvarijat u centru Beograda, koji je zatvorio, piše srpski Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:34