VEČERA ZA PET

FOTO, Belma Hodžić: Uživam u ljubavi s Mirzom Džombom

Belma Hodžić, Riječanka koja je postala zaštitno lice kulinarske emisije ‘Večera za 5’, otkriva detalje iz privatnog života
 Željko Šop/Cropix

Zagoreni ‘šnicli’, raskuhano tijesto, razbijeni tanjuri, sve je to odnedavno dio RTL-ovog kulinarskog showa ‘Večera za 5’. Naime, u četvrtoj godini prikazivanja, producenti te zabavne emisije odlučili su malo promijeniti koncept showa, tako da od sada kandidati moraju pripremiti večeru u točno zadanom vremenu, dok kamere snimaju sve njihove uspjehe, ali i neuspjehe. Novi serijal ‘Večere za 5’ već se počeo prikazivati na programu RTL-a, a kroz svih 75 epizoda gledatelje i dalje vodi Riječanka Belma Hodžić .

Dinamika u kuhinji

- Već neko vrijeme radimo prema principu ‘realtime cookinga’ i natjecatelji zaista imaju samo dva sata za pripremu predjela, glavnog jela i deserta. Sve se snima - od uzimanja lonaca, tanjura, zdjela, razbijanja jaja, zagorenih jela - sve ide u program. U kuhinji je uvijek dinamično i uvijek ima paničnih situacija, a najgore što se do sada dogodilo jest kada je jednoj djevojci izgorio kruh pa joj je cijelo predjelo propalo. No, kako je bila vrlo brza u glavnom jelu i desertu, uspjela ga je još jednom pripremiti pa nitko od gostiju nije znao što se dogodilo, to će saznati tek nakon što se ta epizoda bude prikazala. Kandidati nisu, naravno, dovedeni pred gotov čin jer smo ih upoznali s novim konceptom i rekli im da nemaju pravo zaustavljati snimanje ili produžiti vrijeme koje im je na raspolaganju. I moja je uloga sada malo drugačija - objašnjava Belma.

Prema mišljenju mnogih, posebno onih boljeg apetita, posao ekipe ‘Večere za 5’ je kao iz snova. Međutim, degustacije raznoraznih delicija koje natjecatelji pripremaju, u pravilu su iznimke.

- Cijela RTL-ova ekipa ima devetero ljudi, pa kada bi kandidati kuhali za nas, a onda još i za natjecatelje, ne znam kada bi sve stigli pripremiti. Ne priređujemo im taj šok, iako se ponekad, ali vrlo rijetko, dogodi, obično petkom kada je posljednji dan, da netko od kandidata priredi za ekipu nešto posebno. No u pravilu, kao što je to i u emisiji koju gledatelji vide, ne degustiram, već kada se kuhanje završava odem i vratim se na ocjenjivanje - objašnjava Belma koja je inače i sama prilično spretna u kuhinji.

- Nisam se s ‘Večerom za 5’ zainteresirala za kuhanje. Neke od recepata koji su upotrebljeni u showu i sama sam isprobala, jer kada se svaki dan susrećeš s tri nova jela, od namirnica koje su i inače uobičajene u našoj kuhinji, naravno da ti se svide neke nove ideje - objašnjava Belma koja se upravo s ekipom vratila sa snimanja iz njezine Rijeke. Međutim, zbog angažmana na RTL-u, atraktivna voditeljica više od godinu dana živi u Zagrebu.





Ekipa od devetero ljudi

- Sada samo vikendom odlazim kući, jer imamo snimanja svaki dan, i u ovoj fazi ne isplati mi se putovati. Prije sam se sumanuto vozila natrag kući u Rijeku čim bi snimanje završilo, no onda sam se pomirila da je moj posao u Zagrebu.

Kada sam dobila angažman, smatrala sam to jedinom manom mog posla, ali sada više uopće na to ne gledam tako, sada je to za mene prednost. Upoznala sam jedan novi grad koji pruža bezbroj mogućnosti, mnogo više nego Rijeka i bilo bi mi žao da do ovog nije došlo. No, Rijeka je moj dom i mislim da će to na kraju i ostati - navodi Belma. Osim što se zbog posla Belma morala preseliti u Zagreb, angažman na nacionalnoj televiziji privukao je pozornost i na njezin privatni život, posebno kada se doznalo da je u vezi sa simpatičnim rukometašem Mirzom Džombom.

- Više od četiri godine sam radila kao novinarka, urednica i voditeljica na Kanalu Ri, a ljudi uopće nisu obraćali pažnju na mene. Bio si sretan kada bi u novinama izašlo nešto vezano uz tvoj posao, a kada sam došla na RTL, ne samo da su novine počele pisati o meni u poslovnom smislu, kao novo lice koje se pojavilo, već su se zainteresirali i za moj privatni život. Ne slijede me paparazzi, ali u razdoblju kada se nagađalo imam li novu ljubav u životu ili ne, fotoreporteri su mi stajali ispred kuće i čekali da izađem iza automobila. I što vrijeme više prolazi, to mi manje ima smisla zašto nekoga zanima s kim sam i što sam? Svjesna sam da sada kao javna osoba imam daleko manje privatnosti nego prije, nije mi to nikakav preveliki teret koji moram nositi na plećima, no jednostavno sam odlučila o nekim stvarima ne pričati - kaže Belma, demantirajući i navode da su Mirza i ona skrivali u početku svoju vezu.

- Od samog početka, kada su nas snimili u Rijeci na kavi, sve je nekako krenulo krivo. Tek smo se upoznali, i već je drugi dan pisalo u novinama da smo zajedno, što je u tom trenutku stvarno bilo apsurdno. Istina, ispada da su nam mediji predvidjeli sudbinu. No, mi se stvarno nismo skrivali. Naša druženja na samom početku započela su kao svaka druga veza, kave, prijateljski razgovori. Nikada se nismo viđali na nekim tajnim mjestima, no ja se ne volim pojavljivati na društvenim događanjima, osim ako me nešto posebno zanima. Mogu samo reći da mi je sada stvarno lijepo u životu, sretna sam i radim posao koji vrlo volim i u njemu u potpunosti uživam. Sve se nekako poklopilo - zaključila je na kraju Belma.





Svaki put kad se nađem s prijateljima, njuše me i pogađaju što se kuhalo

Kada svaki dan provodite u kuhinji i po nekoliko sati, nerijetko se izgubi i apetit, volja za kuhanjem, a odjeća od dinstanja luka poprimi te mirise...

- Svaki put kada se nađem s prijateljima njuše i pogađaju što se tog dana kuhalo i to je zaista manje zabavni segment mog posla. No, čovjek se brzo nauči, pa ta odjeća koju sam imala na sebi na snimanju odmah ide u pranje. Kuhanje mi zato nije dojadilo jer za to nemam svaki dan vremena. Ovako, za vikend, kada baš imam vremena, kada znam što mi se jede i želim nekome nešto pripremiti, onda si dam oduška pa skuham - priča Belma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:32