RASPRODAJA KOLEKCIJE

FOTO Dragulji Elizabeth Taylor idu na aukciju: 300 komada vrijednih čak 30 milijuna dolara

Jednom prilikom je izjavila da su njezine tri najveće ljubavi Mike Todd, Richard Burton te njezin nakit

Legendarna glumica Elizabeth Taylor jednom prilikom je izjavila da su njezine tri najveće ljubavi bile Mike Todd i Richard Burton te njezin nakit. Sada će raskošni dragulji koji krase oko 300 različitih komada nakita i čija se vrijednost procjenjuje na oko 30 milijuna dolara, kojim su je obasipali njezini brojni udvarači, biti rasprodani na dražbi koja će održati od 13. do 14. prosinca u njujorškoj aukcijskoj kući Christie's.

‘Pružite im topao dom’

- Ne možeš dijamantu plakati na ramenu, niti će te grijati noću, ali su stvarno zabavni za sunčanog dana - smatrala je Liz Taylor, koja se tijekom života vjenčala čak osam puta za sedam muškaraca, Richard Burton je dvaput odveo slavnu glumicu pred oltar.

Svoju ljubav prema blještavim kamenčićima opisala je i u memoarima “My Love Affair With Jewelry” (Moja ljubavna afera s nakitom) iz 2002. godine.

- Nikad nisam razmišljala o svom nakitu kao o trofejima... Kada umrem i oni odu na dražbu, nadam se da će im onaj tko ih kupi pružiti stvarno topao dom - napisala je Taylor u svojoj knjizi.

Svjetski poznata glumica umrla je prije manje od šest mjeseci u dobi od 79 godina, a iza sebe je ostavila kolekciju koja sadrži neke od najpoznatijih komada nakita na svijetu. Na aukciji će se naći i ogrlica od dijamanata i smaragda od Bulgarija koju joj je darovao suprug Richard Burton. Od njega je za Valentinovo 1969. dobila i La Peregrinu - tri milijuna dolara vrijednu Cartierovu ogrlicu od rubina i dijamanata s bisernim privjeskom u obliku kruške koji je nekad krasio španjolsku krunu.

Skočila u bazen od sreće

Za 40. rođendan od Burtona je dobila i Taj Mahal dijamant, nekad vlasništvo cara Shah Jahangira. Još jedan Richardov dar je i slavni “Elizabeth Taylor dijamant”, prsten s kamenom od 33.19 karata procjenjuje se na oko 3,5 milijuna dolara. Kada joj je treći suprug Mike Todd tijekom odmora na jugu Francuske poklonio ogrlicu od rubina i dijamanata, zajedno s odgovarajućim naušnicama i narukvicom, Liz je od sreće zajedno s cijelim kompletom skočila u bazen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:47