NOĆNO LUDILO

FOTO: DRUGA VEČER ULTRA FESTIVALA Split je postao središte Europe, Hrvatska će zaraditi pola milijarde kuna!

Split i okolicu pohodilo je više od 40.000 ultraša iz cijelog svijeta, a unatoč silnoj gužvi, nije zabilježen niti jedan incident
 CROPIX

Najveći glazbeni festival godine, Ultra Europe, koji je i ovo ljeto u Split doveo desetke tisuća mladih iz cijeloga svijeta, prolazi bez ikakvih problema. Unatoč golemoj koncentraciji razuzdanih i rasplesanih partijanera, a samo na središnjem dijelu Poljuda u jednom ih je trenutku bilo više od četrdeset tisuća, nije zabilježen niti jedan incident. Policija je pronašla narkotike kod 81 osobe, no uglavnom u manjoj količini koja se smatra prekršajem.

Dobro raspoloženje

Procjenjuje se da će partijaneri tijekom sedam dana festivalskog programa, od čega tri na Poljudu, potrošnju u Hrvatskoj povećati za oko 500 milijuna kuna. Činjenica je da mladi gosti ne štede. Svi splitski kafići su puni, fast foodovi i pekarnice pojačano rade, grad je pod neviđenom opsadom ultraša. Uglavnom bez majica, golišavi, tetovirani, veseli i srdačni, partijaneri ni u jednom trenutku ne gube dobro raspoloženje.

Prvi dan razuzdane zabave trajao je do zore, uz ples bez prestanka, nakon čega su se iscrpljeni stranci razdvojili. Neki bi otišli u svoje sobe i apartmane, drugi su zalijegali po parkovima i klupicama na samoj splitskoj Rivi. Nitko ih nije uznemiravao, Split je pokazao vrhunsku toleranciju spram party-turista. Oni najizdržljiviji nastavili su se zabavljati na plažama kao da im san uopće nije potreban.

Središte Europe

Split je u subotu u znak podrške festivalu posjetio i ministar turizma Darko Lorencin. Mladi partijaneri nemaju nikakvih zamjerki. Oduševljeni su atmosferom, organizacijom i provodom u dalmatinskoj metropoli koja je na tri dana postala središte glazbene scene u Europi. U noći sa subote na nedjelju partijanere su zabavljali Armin Van Buuren i svjetski poznati Carl Cox, dok će u nedjelju, finalnog dana, među glavnim zvijezdama biti planetarno popularni David Guetta.

Osim što nema incidenata, čini se kako turisti ove godine više paze na sebe. Tako ih je tijekom noći s petka na subotu u bolnicu prevezeno tek devetero, uglavnom zbog trovanja i ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:13