KONGRES ŠEFOVA F1

FOTO: DUBROVNIK PUN BOGATAŠA S FORBESOVE LISTE Privatni avioni slijetali jedan za drugim

Sastanak čelništva FIA-e u Dubrovniku okuplja top menadžment svjetskog autosporta

Na dubrovački aerodrom jedan za drugim u četvrtak su slijetali privatni zrakoplovi. Razlog je sastanak čelništva FIA-e u Dubrovniku, koja okuplja top menadžment svjetskog autosporta na čelu sa Jeanom Todtom.

Tom prigodom na Stradunu će se u petak poslijepodne održati međunarodna manifestacija pod okriljem Ujedinjenih naroda, FIA Action for road safety.

Među uzvanicima najavljen je dolazak Bernieja Ecclestonea , promotora i suvlasnika Formule 1, očekuje se i šef Ferrarijeva F1 teama Stefano Dominicali, zatim legendarni vozač formule Emerson Fitipaldi, predstavnik vozača u WMSC-u te meksikanac Carlos Slim Domit, sin najbogatijeg čovjeka na svijetu Carlosa Slima teškog pedesetak milijardi dolara.

Kako je uz formulu od prve utrke vezan i šampanjac, u Dubrovniku će boraviti i Yves Bacquelaine, suvlasnik Pomeryja, najvećeg proizvođača šampanjca. Sastanak čelništva FIA-e održava se u hotelu Libertas Rixos dok će se gala večera održati večeras na tvrđavi Revelin.

Domaćin je gradonačelnik Andro Vlahušić, dok će sutra u hotelu Libertas Rixos domaćin biti Jean Todt, a počasni gosti hrvatski ministri turizma i poduzetništva Darko Lorencin i Gordan Maras te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Okupljanje svjetske elite, nakon prošlotjednog sastanka UEFA-e na čelu s Michelom Platinijem jedan je od najglamuroznijih događaja na svijetu, stoga ne čudi da su u Dubrovniku ovih dana usidrene i brojne jahte, poput Eclipse i Queen K koje su u vlasništvu dvojice najbogatijih Rusa, Romana Abramovića i Olega Vladimirovića Deripaske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:22