BITI ŽENA U HOLLYWOODU

FOTO: EMOTIVNI GOVOR PJEVAČKE SUPERZVIJEZDE NA GALA VEČERI Lady Gaga slavne dame ganula do suza: 'Godinama sam šutjela o onome što mi se dogodilo'

 
Lady Gaga, Charlize Theron, Tess Holliday, Keira Knightley
 Profimedia

Prestižni časopis Elle u Los Angelesu je organizirao gala večer na kojoj je odao počast ženama u Hollywoodu, a glavna zvijezda bila je Lady Gaga (32), pjevačica koja je svojom prvom ulogom u filmu "A Star Is Born" ("Zvijezda je rođena") osvojila i kritičare i publiku. Iako joj je glumačka karijera tek u povojima, zbog čega i sama Lady Gaga kaže kako se u Hollywoodu "osjeća poput fetusa", nagrađivana glazbenica pred drugim slavnim gošćama održala je snažan govor koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, prenosi u utorak portal Elle.com.

A kako bi dodatno naglasila poruku koju je željela prenijeti javnosti, Lady Gaga je, umjesto raskošne haljine, namjerno odjenula predimenzionirano muško odijelo Marca Jacobsa.

- Danas nosim hlače... Jer što zapravo znači biti žena u Hollywoodu? Mi nismo samo objekti koji zabavljaju ljude, mi smo ljudska bića koja imaju snagu i glasove koji se trebaju čuti, čak i onda kad nas žele ušutkati...

Kao žena koju je u dobi od samo 19 godina netko iz zabavne industrije seksualno iskoristio, kao žena koja se i danas boji javno izgovoriti napadačevo ime, kao žena koja svaki dan živi s kroničnom boli, kao žena koju su odmalena učili da mora slušati sve što joj muškarci kažu, danas sam ipak odlučila odjenuti hlače i uzeti vlast/snagu u svoje ruke.

Nakon seksualnog napada koji sam već spomenula, zatvorila sam se u sebe. Godinama sam šutjela o onome što mi se dogodilo. Sramila sam se. Dio mene i danas se srami. Dio mene, nažalost, i dalje krivi samu sebe. A kad sam napokon smogla snage da se o svemu povjerim nekim moćnim ljudima iz te iste zabavne industrije, nisu mi pomogli, jer nisu htjeli... S vremenom je ta emocionalna bol prerasla u fizičku, uslijedili su depresija, anksioznost, poremećaji u prehrani... - govorila je Lady Gaga dok ju je publika slušala na rubu suza.

- I zbog svega što sam proživjela, zbog svega što mnoge žene proživljaju u tišini, podignimo naše glasove, stvarajmo promjene, obratimo pozornost na pojedince oko nas kojima treba pomoć, pružimo im ruku - zaključila je pjevačica i "zaradila" gromoglasan pljesak.

Na gala večeri pojavile su se i glumice Charlize Theron (43), Kate Beckinsale (45), Keira Knightley (33), Ellen Pompeo (48) te mnoge druge, a što su poznate dame odjenule i kako su izgledale, pogledajte u galeriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:35