NIJE LAKO PROĆI DALJE

FOTO: Feminnemke neće pjevati u finalu Eurosonga!

Finale neće vidjeti niti naši susjedi Slovenci. U subotu će nastupiti izvođači iz Gruzije, Ukrajine, Turske, Izraela, Irske, Cipra...

Unatoč tome što su predstavnice Hrvatske, grupa Feminem, s pjesmom "Lako je sve" dobro kotirale na kladionicama, ipak nisu prošle dalje u finale 55. Eurosonga na drugoj polufinalnoj večeri u Norveškoj.

Odjevene u zlatne večernje haljine, Pamela Ramljak, Neda Parmać i Nika Antolos odlično su nastupile, i to bosonoge, te su izmamile gromoglasan pljesak 14.000 ljudi Telenor arene, ali gledatelji i žiri očito nisu dijelili njihovo mišljenje. Bolje sreće nisu bili ni naši susjedi, predstavnici Slovenije Ansambel Žlindra i Kalamari, koji su sa svojom pjesmom "Narodnozabavni rock" spojili naizgled nespojivo, folklor i rock. Od onih zemalja koje su izborile svoje mjesto u finalu vizualno najatraktivniji nastup imali su predstavnici Turske, bend Manga, tijekom čije se pjesme "We Could Be the Same" prateća plesačica "izrezala" iz oklopa.

Kao i u prvoj polufinalnoj večeri svoj put prema finalu pokušalo je izboriti 17 zemalja, no samo njih deset je osvojilo kartu za daljnje natjecanje - Armenija, Izrael, Danska, Azerbajdžan, Ukrajina, Rumunjska, Irska, Cipar, Gruzija i Turska, te se pridružuju sretnicima iz prve večeri - Bosni i Hercegovini, Moldaviji, Rusiji, Grčkoj, Portugalu, Bjelorusiji, Srbiji, Belgiji, Albaniji i Islandu, u velikoj završnici u subotu. Kao i dosad, direktan plasman ima tzv. Velika četvorka, koju čine Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Španjolska, te Norveška kao domaćin.

Gledatelji i žiri iz čak 39 europskih zemalja odlučili su da od 34 polufinalista, predstavnike Litve, Švicarske, Švedske, Nizozemske, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Estonije, Slovačke, Finske, Latvije, Poljske, Malte i Makedonije, ipak nećemo gledati u ovogodišnjem finalu koje će se održati u subotu, 29. svibnja.

Prema dosadašnjim pokazateljima, jedna od najvećih favoritkinja je atraktivna predstavnica Azerbajdžana, 17-godišnja Safura, na čijem je nastupu i pjesmi "Drip Drop" radila ekipa koja je prije surađivala sa svjetski poznatim zvijezdama poput Madonne, Jennifer Lopez, Enriquea Iglesiasa i Beyonce. Osim Safure, titulu favorita dobio je i predstavnik Izraela Harel Skaat, koji je svoju pjesmu "Milim" otpjevao na materinjem jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:54