NOVA GENERACIJA POLITIČARKI

FOTO Francuske ministrice u minicama: Šarmom kreću u radikalne promjene

I dok su mu pojedini kritičari zamjerali da je unatoč ravnopravnosti i podjednakom broju žena i muškaraca u novoj vladi novi francuski predsjednik François Hollande ipak u sva najvažnija ministarstva postavio muške kolege, drugi kao veliki pomak vide činjenicu da ravnopravnost spolova nikada u novijoj francuskoj povijesti u tolikoj mjeri nije bila zastupljena. I ne samo to, Hollande je već prvih tjedana pokupio simpatije građana, jer je na ministarske pozicije izabrao sposobne, pametne, ali i uglavnom lijepe i graciozne žene. A to je s odlaskom iz Elizejske palače bivše prve dame supermodela Carle Bruni Francuzima ipak očito vrlo bitno. Dakle, manje glamura, manje trošenja, manje Versaillesa, ali Francuzi se ipak , bez obzira na krizu, nisu spremni odreći i mode i stila.

Izazovan stil

Nove francuske ministrice danas po atraktivnosti mnogi uspoređuju s Berlusconijevim ministricama, ili onima u vladi 90-ih godina britanskog premijera Tonyja Blaira. Mnoge od njih na zajedničke sastanke s muškim kolegama ili čak predsjednikom Republike dolaze odjevene u atraktivne kostime, haljinice, s tamnim markiranim naočalama, ali i na 12 centimetara visokim štiklama, naravno s potpisom. A sigurno je jedno: većina ih svojim gracioznim stilom, i atraktivnom garderobom, slobodno može prošetati i kanskim crvenim tepihom. Svojim su osebujnim stilom potvrdile kako je na francuskoj političkoj sceni došlo vrijeme za novu generaciju atraktivnih, mladih i samosvjesnih političarki.

Atraktivna 38-godišnja ministrica kulture Aurelie Filippetti njeguje jednostavan, ali izazovan stil - na prvi je sastanak u predsjedničku palaču došla odjevena u potpuno bijeloj varijanti, jednostavno krojenih bijelih hlača i satenskog topa.

Dugački roza šal

I mlada 34-godišnja francuska ministrica za ljudska prava i glasnogovornica vlade Najat Vallaud-Belkacem oduševljava ne samo svojim nastupom već i uvijek besprijekornim izgledom mlade, zaposlene žene. No francuske su ministrice, bez obzira na stil, istodobno krenule i s radikalnim najavama velikih promjena. Tako je ovih dana upravo ova ministrica atraktivne dječačke frizure najavila svoj obračun s velikim problemom prostitucije u Francuskoj. Tridesetdevetogodišnja Delpine Bath, na nedavni je ministarski sastanak stigla u atraktivnoj plavoj haljinici. Ministrica zadužena za ekologiju u Hollandeovoj vladi nosila je dugački roza šal koji je u Francuskoj jedan od must have accessoriesa. I Yamina Benguigui, ministrica za frankofoniju i Francuze u inozemstvu, uvijek pazi na svoj besprijekoran šik izgled. Na sastanke u pravilu dolazi uvijek diskretno odjevena, no na prijemima se ne libi odjenuti glamurozne haljine. I 61-godišnja Marie-Arlette Carlotti, ministrica invalidnih osoba , atraktivna je crnka koja posebno u važnim prilikama ima svoj osebujan i primijećen stil odijevanja.

Posvojena Južnokorejka

Tridesetosmogodišnja Fleur Pellerin mlađa je ministrica za malo poduzetništvo, inovacije i digitalnu ekonomiju. Što se stila i načina odijevanja tiče, Fleur voli romantična, ali i vrlo atraktivna ženstvena izdanja. Iako je imala težak početak - ovu Južnokorejku još kao dijete posvojila je jedna francuska obitelj - Fleur je upornošću vrlo brzo pronašla svoje mjesto u francuskom društvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:47