PLAVOKOSA SPLIĆANKA

FOTO Jelena Rozga: 'Ne znam što znači biti idealna domaćica...'

Jelena Rozga nakon radnog ljeta prepunog nastupa na jesen kreće u osvajanje Bosne i Hercegovine. Plavokosa Splićanka svoj prvi samostalni koncert u sarajevskoj Skenderiji najavljuje za studeni.

Dotad će upravo u Sarajevu snimiti videospot za svoj hit ‘Dobitna kombinacija’, a boravak u BiH svakako će iskoristiti i da pojede pokoju porciju ćevapa.

Bivša balerina u razgovoru za Studio pokazala je da ona nije pravi primjer konzervativne Dalmatinke. Jer pjevačica koja je nedavno napunila trideset i pet godina, ne da ne razmišlja o braku, nego ističe kako joj on kao institucija nije bitan. Otkriva i čime je muškarci mogu privući, te povjerava kako brojnim zlobnicima zavidnim na njenom uspjehu od srca želi sve najbolje u životu.

Luda za ćevapima

• Razgovaramo dok se vozite prema Sarajevu, gradu u kojem ćete snimati spot za svoj hit ‘Dobitna kombinacija’. Zbog čega ste odabrali baš taj grad za snimanje?

- U Sarajevu sam ove godine bila već nekoliko puta, a za vrijeme posjete filmskom festivalu početkom ljeta sam upoznala mladog i talentiranog redatelja Murisa Beglerovića. Razgovarali smo i kako smo imali puno sličnih ideja odlučila sam da mi on radi spot za ‘Dobitnu kombinaciju’ na jedno vrlo atraktivnoj lokaciji u Sarajevu. Spot se snima na mostu i bit će to jedna zanimljiva i zabavna priča.

• Zbog snimanja spota u Sarajevu boravite nekoliko dana. Hoćete li paziti na liniju ili ćete ipak kušati njihove čuvene ćevape?

- Volim Sarajevo, volim taj veseli duh Sarajlija, a naravno i njihove specijalitete. A ćevapi su obavezni svaki put kad odem tamo!

Odmor u Ateni

• Najavljen je i vaš koncert u Skenderiji, koji će se održati 9. studenoga…

- Da, koncert u Skenderiji bit će moj prvi veliki solistički nastup u Bosni i Hercegovini, odnosno u Sarajevu, i izuzetno se radujem tome. Iskreno se nadam da će biti uspješan i da će to biti samo prvi od niza koncerata u BiH.

• I ovog ljeta imali ste mnoštvo koncerata. Premda ističete da volite način života koji vodite, a koji podrazumijeva da ste gotovo cijelo vrijeme na putu, možete li nam reći koja je po vama najveća mana posla kojim se bavite?

- Doista volim svoj način života jer obožavam svoj posao i najljepši trenuci su oni provedeni na bini i u druženju sa svojom dragom publikom. Ono što mi ponekad nedostaje jest malo više slobodnog vremena kako bih više bila sa svojom obitelji i sa svojim psićem Ringom. On mi užasno fali, ali ga ne želim maltretirati i voditi sa sobom tako da ga ostavljam mami kad krenem na put. Isto tako, ponekad zaželim otići negdje privatno par dana, ali zbog obaveza to nije moguće… Ali, evo, krajem mjeseca ću otići na par dana u Atenu i jako se radujem tome.

• Što mislite, da niste ušli u Magazin i nakon toga postali pjevačica s uspješnom solističkom karijerom, kojim biste se zanimanjem danas bavili?

- Izbjegavam takav način razmišljanja, ne mislim o tome ‘što bi bilo da je drugačije bilo’, jer u stvari nitko ne može znati što bi se desilo u tom slučaju.. Ipak, kako sam od malih nogu plesala balet, onda samo mogu pretpostavljati kako bih se i dalje bavila baletom da nisam propjevala.

• Godinama ste učili plesati balet. Koja vam je predstava što ste je otplesali bila najdraža?

- Balet je bio doista moja ogromna ljubav. A moja najdraža predstava bila je ‘Labuđe jezero’.

• Na glazbenoj sceni jedna od vaših najvećih prijateljica je Ivana Kovač. O čemu vas dvije najčešće razgovarate kad ste same?

- Ivana je predivna djevojka. No, slabo smo se viđale ovog ljeta jer je i ona imala nastupe pa se nismo stigle družiti. A o čemu pričamo? O čemu ne? Naši razgovori znaju trajati satima, a razgovaramo o svemu i svačemu. Znate već kako to ide kod prijateljica.

Osvrt na zločestoću

• Na estradnoj sceni ima mnogo zavisti i otrovnih strijela. Susreli ste se s time tijekom lanjskog Porina kada vam je malo tko od kolega želio čestitati na osvojenoj nagradi. Kako se osjećate u takvim situacijama?

- Takvi trenuci sigurno nisu ugodni. Dugi niz godina se bavim pjevanjem i trudim se držati podalje od svega toga. Zahvalna sam što mi je dana mogućnost da mi moja najveća ljubav, a to je pjevanje, bude profesija i trudim se skupa sa svojom ekipom vjernih suradnika raditi ovaj posao najbolje što mogu. Pokušavam zanemariti zločeste priče i pričice koje stignu do moga uha. Naravno, svjesna sam da je uvijek bilo i bit će zlonamjernih, ali ja i takvima želim sve najbolje u životu.

Prvo dijete pa brak

• Dobitna kombinacija na sceni su vaši hitovi i pristup radu. Što je dobitna kombinacija u vašem privatnom životu? Čime vas muškarac može oboriti s nogu?

- Muškarac me može privući svojim smislom za humor i pažljivošću. Ne volim bahate muškarce koji će se praviti važni ne bi li privukli pažnju.

• Premda kažete da ste u dugoj sretnoj vezi, činjenica jest da vas nitko nikada nije fotografirao s vašim momkom. Stoga mnogi kažu da on i ne postoji. Kako to komentirate?

- Ne volim pričati o svom privatnom životu i onda takav moj stav intrigira ljude. No, to ne znači da ću pozvati fotografe da me fotografiraju s dečkom. I nema veze ako drugi misle da on ne postoji. I bolje je tako, nek’ postoji samo za mene.

• Mnogi bi vas rado vidjeli u vjenčanici, ali ne samo za potrebe snimanja spota. Vidite li se uskoro u braku?

- Meni brak kao institucija nije toliko važan. Mislim kako je puno važnije da par dobro funkcionira, dakle osnova svega je postojanje uzajamnog poštivanja i razumijevanja u vezi. O braku ću razmišljati kad se odlučim za dijete, a to će biti za koju godinu.

• Otkrijte nam, kako funkcionirate u kući? Koje kućanske poslove ne volite?

- Sve kućanske poslove obavim bez problema, ali, nije baš da uživam toliko u svima. Međutim, ne mogu podnijeti nered i prašinu, pa ću onda, ma koliko bila umorna i neispavana, prvo srediti i obrisati prije nego se odmorim. A kad počnem brisati prašinu onda ne mogu stati dok se sve ne sjaji.

Snalaženje u kuhinji

• Koji su vaši kulinarski specijaliteti?

- Od kada živim sama počela sam i kuhati tako da svako malo probam nešto novo napraviti. Ali za sada još ne pripremam komplicirana jela, nego se držim lakših recepta.

• Što mislite, hoćete li jednog dana, kada se udate i rodite djecu, ostaviti pjevačku karijeru. Ili smatrate da se baš sve može kad se hoće?

- Upravo tako: sve se može kad se hoće. Ako postoji dobra volja i ako se dobro organizirate sve se može napraviti. Naravno, kad budem imala obitelj moj ritam nastupa će biti drugačiji i svakako ću imati prioritete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:08