TEŠKIH 365 DANA

FOTO, KOBNA 2012. Raspalo se deset brakova poznatih Hrvata: Za sve su krivi Saturn i Vaga?

Posljednja u nizu ovogodišnjih rastava je ona Maksima Mrvice i njegove supruge Ane nakon 20 godina ljubavi

Bila je ovo teška godina za brakove poznatih i slavnih Hrvata. Čak desetak veza iz javnog društvenog života doživjelo je ove godine konačan kraj, uzdrmali su se neki čvrsti brakovi. Hrvatsku je potresao pravi val celebrity razvoda. Čak i prema holivudskim standardima, ove je godine bilo dosta ljubavnih razlaza. Poražavajuće statistike koje pokazuju da se u Hrvatskoj i svijetu raspadne svaki treći brak očito nisu zaobišle ni poznate.

Tako su svoj razvod nakon 11 godina braka ovih dana potvrdili i naš poznati pijanist Maksim Mrvica i njegova supruga Ana. Prve glasine o kraju te ljubavi u medijima su se pojavile već lani, a pretprošlo ljeto, kako saznajemo, par je već ozbiljno razmišljao o razvodu. Ipak, barem na neko vrijeme, odlučili su ostati zajedno i dati 11-godišnjem braku još jednu priliku. Problemi u njihovoj do tada vrlo stabilnoj vezi počeli su nekako istovremeno s odlukom da se iz Londona, gdje su imali stan, presele u Zagreb, zbog kćeri LeeLoo koja je trebala krenuti u osnovnu školu.

Prije toga na svim turnejama 37-godišnjeg slavnog pijanista, posebno onim azijskim, Ana ga je pratila i bila mu vjerna podrška u publici. No, na veliku turneju po Kini krajem prošle godine Mrvica je poveo svoga najboljeg prijatelja Antonija. Već i to je dalo naslutiti da između Maksima Mrvice i njegove Ane postoje problemi, ali moglo se i opravdati činjenicom da je supruga ostala u Zagrebu brinuti se o kćeri. Navodne probleme par je demantirao i zajedničkim pojavljivanjem u javnosti, ali očito je ljubavi ipak došao kraj. Ni Maksim ni Ana nikada nisu željeli o svojim problemima pričati u medijima i intimu su držali za sebe.

Nedvojbeno je da su imali veliku ljubav jer su zajedno od 18. godine, kad pijanist još nije bio poznat i nije imao svjetsku karijeru. Zapravo su i odrastali zajedno u rodnom Šibeniku. U braku su proveli više od desetljeća, dobili kćer, a Ana je svoj život podredila suprugovoj karijeri. Svojedobno je, nakon povratka u Hrvatsku, pokrenula i vlastiti biznis, dizajniranje odjeće za djevojčice, ali i dalje je bila u suprugovoj sjeni.

Kraj braka za bivše supružnike ne znači i kraj međusobne podrške i prijateljstva, jer i ljeto su proveli zajedno i među njima nema zle krvi, niti je u pitanju treća osoba. Zajedno će odgajati i kćer, ali zajedno su donijeli odluku i da dalje svatko krene svojim putem.

Početkom ovog mjeseca nakon deset godina braka postupak za razvod braka pokrenula je i zvijezda serije “Larin izbor”, 42-godišnji glumac Mladen Vulić. - Istina je da smo predali papire za razvod braka i da se Mladen iselio iz našeg obiteljskog doma. Bez obzira na to, ostat ćemo u korektnim odnosima jer imamo dvoje divne djece koja će nam uvijek biti na prvome mjestu - izjavila je tada njegova supruga Anamarija, balerina zagrebačkog HNK.

Ni pjevačka diva Nina Badrić i njezin pet godina mlađi suprug, poduzetnik Bernard Krasnić nisu uspjeli održati svoj brak ni iz drugog pokušaja. Iza njih je jedanaest zajedničkih godina, od čega su šest godina bili u braku.

- Početkom rujna sjeli smo i razgovarali te zaključili da smo našem braku dali ne jednu, nego dvije šanse, ali nažalost nije išlo. Naravno da zbog toga nisam sretna, ali barem si ne mogu predbacivati da nismo poduzeli sve kako bi naš brak opstao - rekla je pjevačica prošli mjesec, potvrdivši glasine o razvodu.

U listopadu ove godine pukla je i najveća ljubav na Balkanu, ona između hrvatske estradne zvijezde Severine i srpskog kralja bakra Milana Popovića. Samo osam mjeseci nakon rođenja malenog Aleksandra Severina je potvrdila da je vezi sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem došao kraj. Tako naša najpoznatija pjevačica, koja je dosad čak pet puta bila zaručena, ni ovaj put nije odjenula vjenčanicu. Razlog su, kako je navela, nepomirljive razlike u njihovim karakterima. Trudili su se, ali više nisu mogli opstati. O teškoćama u vezi i ranije se nagađalo, ali nitko nije očekivao da će njihova ljubavna priča završiti tako brzo.

I Daniela Trbović i Oliver Frljić svoju su vezu okončali prije nepuna dva mjeseca. - Bili smo zajedno dok nam je bilo lijepo i dobro, a sad smo odlučili poći svatko svojim putem - rekla je voditeljica (49) i time potvrdila glasine o prekidu veze s Oliverom Frljićem (36). Voditeljica i redatelj zajedno su bili gotovo tri godine. Odluku o prekidu, kako je rekla Daniela, nisu donijeli preko noći. Trbović iz braka sa Šimom Vlajkijem ima sina Lovru koji se dobro slagao s Oliverovom kćeri Sašom.

Listopad je bio koban i za petogodišnju ljubav Jelene Veljače i Janka Popovića Volarića, kada se glumac iselio iz njihova zajedničkog stana. Par je bio u braku od prosinca 2009., ali ovaj put razlog odvojenom životu nije renoviranje stana, kao početkom godine. Jelena i Janko nedavno su zaključili da je najbolje da svatko krene svojim putem, a spominjali su se i papiri za razvod.

A, ljubav više ne stanuje ni na adresi poznatog hrvatskog nogometnog reprezentativca. Iako se brak Nike Kranjčara (27) i supruge mu Simone (33) u javnosti činio idiličnim, i on je okončan početkom ove godine. Ona se navodno požalila prijateljici da je u braku s Nikom usamljena, a on depresivan. Simona se iz Engleske s njihovom trogodišnjom kćeri vratila u Zagreb, a Niko je ostao u Londonu.

Nakon osam i pol godina braka razveo se ove godine i Boris Novković, koji je zbog druge žene napustio svoju suprugu Luciju i dvoje djece, 3-godišnjeg Nou i tada četveromjesečnog Bona. U zagrebačku slikaricu Ivu Višošević Boris se zaljubio dok mu je supruga bila drugi put trudna. Boris je rekao da se protiv snažnih osjećaja prema toj djevojci nije mogao boriti i da mu se ljubav jednostavno dogodila.

I splitska glumica Ana Gruica (29) nakon samo godinu i pol dana bračne sreće rastala se od Dijana Jahjefendića (33), a sa suprugom je prekinula i poslovnu suradnju.

Nakon 12 zajedničkih godina, od čega su četiri proveli u braku, u ožujku ove godine rastali su se i Tony Cetinski i njegova dugogodišnja partnerica Ivana Nobilo Cetinski. Najprije su se odlučili na odvojen život, no brak naposljetku ipak nisu uspjeli spasiti - predali su papire za razvod. Odluku su lani donijeli sporazumno i u prijateljskoj atmosferi, a za život na različitim adresama, tvrdili su, nisu se odlučili zbog treće osobe unatoč brojnim medijskim nagađanjima. Bračnu su krizu objašnjavali poslovnom i privatnom povezanošću, koja je dovela do zasićenja.

Astrologinja Julijana Oremović kaže: - Boravak planeta u određenim znakovima Zodijaka ima svoju energiju, simboliku i značenje te se odražava na ljudske aktivnosti i utječe na naše ponašanje. Protekle dvije godine Saturn, inače planet koji u astrologiji zahtijeva suočavanje s pravim, realnim stanjem stvari, i to bez uzmaka, boravio je u znaku Vage koja vlada područjem odnosa s drugima kao i brakom. Taj fatalni spoj Saturna s Vagom mnoge je parove doveo pred zid. Problemi koje nisu uspijevali riješiti godinama ili su ih naprosto gurali pod tepih postali su toliko nepodnošljivi da se razvod činio kao jedino moguće rješenje. Ljubav je bila ugušena pod teretom nerazumijevanja i nedostatka bliskosti. Saturn je ohladio osjećaje i strast, pa se može činiti da sve što je bilo nekad više ne postoji.

U idućoj godini “zvijezde griju” ljudska srca olakšavajući im pronalaženje smisla života u voljenju. Pred nama je razdoblje novih početaka na ljubavnom planu, zasnivanja i širenja obitelji te iscjeljenja osjećajnih rana iz prošlosti.

Slavni razvodi u svijetu

Ove godine ljubavne boli i raskidi nisu zaobišli ni iznimno velik broj stranih zvijezda...

Slavni australski glumac Russell Crowe razveo se nakon devet godina braka od pjevačice Danielle Spencer.

Vanessa Paradis i Johnny Depp nakon 14 godina braka odlučili su jedno drugome reći zbogom. Par se nikad nije vjenčao, no Vanessa ima pravo na polovicu njegova bogatstva.

U lipnju je pukla vijest da se Katie Holmes i Tom Cruise razvode nakon pet godina braka. Navodno je na taj način mlada glumica odlučila spasiti svoju kćer Suri od scijentologije.

Kao šok u siječnju je stigla vijest da se Heidi Klum i Seal razvode nakon gotovo sedam godina braka.

Iako su djelovali kao skladan par s troje djece, glumac Peter Facinelli u ožujku je zatražio razvod od zvijezde ‘Beverly Hillsa’ nakon 11 godina braka.

Nakon samo godinu dana braka Katy Perry i britanski komičar Russell Brand odlučili su krenuti svatko svojim putem.

Glumačkim svijetom u listopadu je odjeknula vijest da se nakon 30 godina braka razvode Rhea Perlman i Danny DeVito. Navodno je njoj dosadilo trpjeti muževo flertovanje s drugim ženama.

Antonio Banderas i Melanie Griffith razveli se također ove godine nakon 15 godina

Slavna modna dizajnerica Vera Wang objavila je da se razvodi od supruga Arthura Beckera nakon 23 godine braka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 18:24