SHOW U GLASGOWU

FOTO: MTV EMA NAGRADE Minaj proglašena najboljom hip hopericom, a Ariana Grande najboljom pjevačicom

 AFP

U nedjelju navečer u Glasgowu održana je dodjela MTV EMA nagrada, a na pozornici su nastupila brojna svjetska glazbena imena od kojih su neki kući odnijeli i nagrade.

Na početku showa publika se 'transportirala' natrag u 1994. godinu kada je, tada mlada reperica Nicki Minaj, u svojoj spavaćoj sobi, po prvi put u životu gledala MTV EMA dodjelu, da bi se zatim lansirala u budućnost, baš na vrijeme za svoj veliki ulazak na 2014 MTV EMA koji je vodila ove godine.

Osim što je bila jedna od domaćina dodjele, Nicki je dobila i nagradu u kategoriji 'Najbolji hip hop izvođač', a publiku je oduševila i izvedbom svoja dva hita 'Anaconda' i 'Super Bass' te novim singlom 'Bed of Lies'.

Na sceni su se našli i U2 i to već peti put u karijeri te su izveli pjesmu 'Every Breaking Wave'. Osim njih nastupila je i Alicia Keys sa singlom 'We Are Here'.

Ove godine uvedena je i nova kategorija, 'Najbolja pjesma s porukom' u kojoj je pobjedu odnijela Ariane Grande. Osim toga, mlada pjevačica proglašena je i najboljom ženskom izvođačicom. Pobjeda u kategoriji "Najbolji World Stage nastup" 2014. godine pripala je pak Enriqueu Iglesiasu. Najbolji pop izvođači su dečki iz grupe One Direction koji nisu bili na dodjeli, a osvojili su još dvije nagrade, za najbolje live izvođače te najbolje izvođače u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Ovogodišnjom globalnom ikonom proglašen je legendarni Ozzy Osbourne koji je na dodjelu došao u pratnji supruge Sharon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 14:31