ČAK JE I BURNAĆ DOŠAO

FOTO: NOMINACIJE ZA PORINA Na ceremoniju se došlo zabavljati pola estrade

 Marko Todorov/Cropix

ZAGREB - U zagrebačkom je Hypo centru u utorak navečer svečano objavljeno tko je sve nominiran za hrvatsku diskografsku nagradu Porin. Prigodni su program vodili Josipa Lisac i Mario Petreković, a na objavi nominacija pojavili su se brojni glazbenici i oni koji se glazbom pokušavaju baviti.

Najveći broj nominacija ima Massimo Savić, koji se za Porina bori u deset od ukupno 49 kategorija. Slijede ga Oliver Dragojević (7), Pips Chips & Videoclips (6) te Elemental (4 nominacije).

Za album godine nominirani su Oliver Dragojević (Tišina mora), Elemental (U redu je) i Pips Chips & Videoclips (Walt). Za Porina u kategoriji Pjesma godine bore se grupa Pavel (Čuvaj me), Psihomodo pop (Donna) i Massimo (Suze nam stale na put).

Kategorije Hit godine u ovom izdanju dodjele Porina neće biti, a zanimljivo je da se u kategoriji za najbolju inozemnu pjesmu s planetarno poznatim The Bossom, odnosno Bruceom Springsteenom (High Hopes) i Daft Punkom (Get Lucky) bori Dubioza kolektiv sa svojim hitom Kažu s albuma Apsurdistan.

Sve nominacije možete pročitati OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:10